"Parking servis" ulaže desetak miliona dinara u biciklizam u Novom Sadu

"Parking servis" će ove godine uložiti desetak miliona dinara za razvoj biciklizma u Novom Sadu kroz sistem "NSbike" i uređenje parkinga za bicikle.
"Parking servis" ulaže desetak miliona dinara u biciklizam u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Najviše novca će otići za izgradnju 14. "NS bike" stanice. Lokacija nove stanice još nije određena, a stručne službe ovog preduzeća proveravaju moguće lokacije na Bulevaru Evrope i Somborskom bulevaru. Za gradnju nove stanice biće izdvojeno skoro šest miliona dinara, od kojih će pet miliona biti dato iz budžeta grada, dok će ostatak dati "Parking servis" iz sopstvenih prihoda.

"Parking servis" će izdvojiti i milion dinara za kupovinu novih bicikala za "NS bike", zatim 300.000 dinara za rezervne delove, a planirano je još 1,5 miliona dinara za servisiranje bicikala.

Takođe iz programa poslovanja "Parking servisa" vidi se da je predviđeno da se uloži i 500.000 dinara za "softversku implementaciju novog cenovnika za iznajmljivanje gradskih bicikala".

Ovo gradsko preduzeće će dati i dva miliona dinara za gradnju parkirališta za bicikle i ugradnju neophodne opreme. Ovim će povećati broj mesta za parkiranje bicikala, kojih u ovom trenutku ima oko 850.

  • Png

    11.01.2018 10:57
    O cemu mi pricamo...
    Problem je u tome sto je nasa kultura u saobracaju na mizernom niskom nivou.imamo tu srecu da zivimo u ns koji je ravan kao tepsija i gde ti treba 15 do 20 min biciklom u bilo kom pravcu,ali NE ...tj nas prosecan covek ce pre kupiti jugica/stojadina za 350e umesto da kupi bicikl i doprinese sebi,gradu i nauci svoju decu da je auto privilegija a ne egzistencijalno sredstvo.Ali naravno mora se jos puno pasulja najesti da se dodje do tog nivoa svesti.
  • Liman 3

    10.01.2018 21:26
    Parking
    Bolje bi bilo da rešavaju parking u Šekspirovoj ulici..
  • biciklista

    10.01.2018 16:49
    šta radiš policijo?
    najmanje 5 biciklova mi je ukradeno, uoči nove godine jedan, pa se razmišljam da li da ih uopšte više kupujem ako mogu da ih iznajmim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti