Lekar u Kliničkom centru Vojvodine oboleo od morbila

Klinički centar Vojvodine potvrdio je da je jedan njihov lekar oboleo od morbila.
Lekar u Kliničkom centru Vojvodine oboleo od morbila
Foto: 021.rs
Trenutno je u Pokrajini 49 osoba zaraženo morbilima, a u Institutu za javno zdravlje Vojvodine kažu za RTV da niko nema težu kliničku sliku.
 
U Institutu navode da bi epidemija mogla da potraje još dva meseca i da bi njen vrhunac mogao da bude u februaru. 
 
Lekar radiologije u Kliničkom centru oboleo je od morbila, a u ustanovi kažu da su preduzeli sve mere kako bi osoblje i pacijente zaštitili od širenja morbila. 
 
"Sve osobe koje su vakcinisane, a zaposlene su u KCV ili su preležali morbile, nastavljaju sa radom, a osobe koje nemaju dokaz da su vakcinisane, preporuka je da odu na bolovanje u onom vremenskom periodu u kojem je maksimalna inkubacija za bolesti malih boginja", rekla je doktorka Edita Stokić iz Kliničkog centra Vojvodine.
  • Горан

    05.02.2018 08:40
    Вакцинисан, па се разболео
    Најбољи доказ ефикасности вакцина је то што је лекар који је вакцинисан као дете, а неки тврде да је и ревакцинисан оболео. Пре неколико година лекар са Института за туберкулозу и плућне болести је поменуо да има све више оболелих од туберкулозе и да су сви његови пацијенти оболели од туберкулозе били вакцинисани бе-се-же вакцином. Славица Ђукић Дејановић је прешла преко тога и није дозволила расправу присутних лекара на ту тему.
  • Bojko

    04.02.2018 10:29
    @ Mladja
    Ili ako odbijemo vakcinisane i racunamo samo nevakcinisanu decu i odrasle oko 1:150 da ga je zarazilo nevakcinisano dete predskolskog uzrasta. Ukljucite samo malo logike i matematike.
  • Bojko

    04.02.2018 08:57
    @ Mladja
    Vakcinisano je oko 90% rodjenih posle 1993, a oni pre toga koji i jesu jednom dozom kao da i nisu. Posto je rodjenih posle 1993. oko 25% u ukupnoj populaciji sanse su 3:1 da ga je zarazio neko rodjen pre tog perioda. A ako u Srbiji ima 800 000 dece mladje od 14 godina sanse su 1:9 da ga je zarazilo neko dete ili 1:20 da ga je zarazilo dete predskolskog uzrasta
    Dosta bre vise tog spinovanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti