Obnova Sentandrejskog mosta počinje do kraja marta

Potpuna obnova Sentandrejskog mosta počeće do kraja meseca, saznaje 021.rs.
Obnova Sentandrejskog mosta počinje do kraja marta
Foto: 021.rs
U Upravi za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs su potvrdili da je očekivani početak radova druga polovina marta, odnosno nakon što počne nova građevinska sezona. 
 
Podsetimo da će radove izvesti beogradsko preduzeće "Srbijaautoput" za skoro 68,5 miliona dinara sa PDV-om, i da radove zajednički plaćaju Grad Novi Sad i "Putevi Srbije". 
 
Predviđeno je da radovi traju 180 kalendarskih dana, odnosno šest meseci i tokom tog perioda saobraćaj će biti propuštan naizmenično jer je u pitanju frekventna saobraćajnica i jedan od ulazno-izlaznih pravaca u grad. 
 
Radovi podrazumevaju rehabilitaciju mosta dužine 195 metara, odnosno saobraćajnice na mostu, zajedno sa obostranim pešačkim stazama. Projektom je predviđeno ojačanje konstrukcije mosta, zamena asfalta na kolovozu, izrada nove hidroizolacije, zamena slivnika i ograde na mostu. 
 
Postojeće pešačke staze, koje su dosta oštećene, biće uklonjene i izgrađene nove. Sanacija mosta takođe podrazumeva i radove na prilaznim kolovoznim konstrukcijama, a u koliko su lošem stanju možete saznati OVDE
 
Podsetimo i da se na ovom saobraćajnom pravcu očekuju i drugi radovi, kao što je gradnja "brata blizanca" Sentandrejskog mosta, međutim nije poznato kada će se to desiti jer tender za projektovanje još nije završen jer je uložen prigovor. Ukoliko to bude pozitivno rešeno, znajući koliki je rok za projektovanje, kao i da potom treba sprovesti tender za izvođača radova, izvesno je da gradnja novog mosta neće početi pre 2019. godine. 
 
Takođe, pre više od godinu dana Grad, Pokrajina i "Putevi Srbije" su se dogovorili i da se proširuje Sentandrejski put, međutim trenutno nema nikavih informacija kada bi ti radovi mogli da uslede.
  • Krmenadla sa Podbare

    13.03.2018 17:08
    Sklonite onu odvratnu kaldrmu ispod Novosadske Tuge, 10 amortizera mi je unistila, sunovrat u kolski put koji nije ni za rimske zaprege. Seljana najgora od grada.
    Inace sve radove moraju zapoceti kad je prometno jer ovde nema ko da zna i hoce da radi kad ima malo saobracaja. Ovo ja zovem drndanje po gradu a ne radovi... Ovo je jedan od najgorih gradova igde. Blato i mulj i dva radnika koji mesecima tu stoje pored lopate i cackaju nos i 3 parkirane masine koje trunu na suncu kisi vetru itd i totalni kolaps saobracaja. Uzas.
  • /

    13.03.2018 16:38
    /
    sta znam,
    ali evo vam senvicari, dosao je mart a onaj drugi most jos nije proradio.

    isto tako ce biti i sa sentandrejskim
  • Telletabis

    13.03.2018 16:06
    Je l to naziv filma
    Zašto ne izvodi nijedna novosadska putarska firma??? A imamo ih....!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti