Problem rupe na putu niko nije rešavao, građani oštećivali automobile

Zbog neoznačene rupe na sredini puta u Ulici Mileve Marić, u petak oko 19 časova došlo je do saobraćajne nezgode, a po rečima građana, to nije bio jedini slučaj.
Problem rupe na putu niko nije rešavao, građani oštećivali automobile
Foto: 021.rs
Iako, na sreću, u njoj nije bilo povređenih, na automobilu marke "alfa romeo" pričinjena je značajna materijalna šteta. Rupa već izvesno vreme stoji neobeležena i ovo nije prva nezgoda koja se dešava. Bio je postavljen znak da tu postoji opasnost na putu, ali je on ubrzo završio pored kolovoza, a potom je i nestao. 
 
Novosađanka koja se nalazila za volanom rekla je za 021.rs posle nezgode da je vozila u koloni, a da je rupa zbog kiše bila napunjena vodom i da se nije videla.
 
"Niti sam videla rupu, niti je mesto obeleženo. Auto je značajno oštećen, točak je otpao. Ko bi sada trebalo da mi plati za to, da da odštetu? Ceo grad je u rupama. Tamo gde znam da ih ima, tamo ih i zaobiđem, ali za ovu nisam znala, jer ne živim ovde. To nije mala rupa, a niko ne reaguje. Sada kada sam već ja upala u nju i kada sam oštetila vozilo, onda možda neko nešto i preduzme", navela je ona. 
 
  
 
Dok je čekala dolazak šlep službe i policije, ženi je prišlo nekoliko stanara ove ulice, govoreći joj da rupa tu stoji već izvesno vreme. Po rečima jednog taksiste, koji je na kratko zastao kako bi video šta se dogodilo, u istu rupu je sam upao pre mesec dana, kada je oštetio prednji deo automobila. 
 
Stanari Mileve Marić navode da su nadležne službe već nekoliko puta izlazile na teren i "krpile" rupu, ali da bi se ona iznova stvarala. 
 
"Pre nekoliko dana sam ja upao u nju kolima, ali na sreću nisam oštetio ništa. Sve bi to trebalo da se sredi, a da odštetu ljudima plati grad. Nije ovo prvi put da se dešava, pogotovo ako ulazite na parking, onda prosto morate da naletite na rupu. Nije uopšte obeleženo, niti je nešto preduzeto da bi se zakrpilo. Rupa je i dalje tu i sve je veća", kaže stanar Nemanja Janjić. 
 
Nakon što je 021.rs objavio vest o incidentu koji se dogodio zbog neoznačene rupe, nadležne službe su intervenisale, a rupe u Ulici Mileve Marić su danas popodne "zakrpljene".

 
  
 
Neobeležena rupa na kolovozu, loše postavljena ili nepostojeća signalizacija, zbog kojih dolazi do saobraćajki, predstavljaju dovoljan razlog da vozač podnese tužbu protiv upravljača puta. Građani zahtev za naknadu štete podnose nadležnom preduzeću ili gradu, a uz svu potrebnu dokumentaciju, potrebna je i kopija zapisnika sa policijskog uviđaja. 
 
Podsetimo i da se prijave o oštećenim kolovozima mogu slati i preko portala JKP "Put".
  • rade

    19.03.2018 16:18
    SNS bi trebao da platin oni su krivi za lose stanje u gradu!
  • Dule

    19.03.2018 14:39
    @taxista
    Naravno da glasaju, Gebels je bio mala beba za ove fabrikante lazi... Vojvodina treba da se dozove pameti i lepo odcepi od ostatka srbije, mislim da bi imali bolje stanje 1000000% bolje.
    Nista mi u Vojvodini nikome ne dugujemo,a cak sta vise, imamo sve da se toliko razvijemo sokirali bi se. Ovo nije secesionisticki poziv, nego poziv slobodi,dostojanstvu, kulturi,socijalnom i ekonomskom pravu. Meni je dosta pljackanja, otimanja , podcenivanja i silovanja nase lepe Vojvodine od strane vlasti. Sendvicari planiraju da usele emigrante u Vojvodjanske kuce ,da ih integrisu u nase Vojvodjansko drustvo, postoji citav plan kako ce to uraditi... ako to dozvolimo , ovde vise niko nece biti bezbedan. Odakle sa rupa na putevima zavrsih na ovome? Svuda imamo tolike kratere i ponore da je to jezivo. DOSTA JE BILO!!!!!! Za VOJVODINU!!!!!
  • /

    19.03.2018 10:39
    /
    za ciscenje snega nama u okolnim ulicama pretite prioritetima
    a vi bi u ulici mileve maric put bez rupa?

    mnogo trazite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti