Danas bez psihijatrijskog veštačenja optuženog za dvostruko ubistvo u Veterniku

Ročište za ubistvo Slavice i Nikoline Sabo u Veterniku, za koje Arpadu Sabou preti 40 godina zatvora, nije danas održano u Višem sudu.
Danas bez psihijatrijskog veštačenja optuženog za dvostruko ubistvo u Veterniku
Foto: 021.rs
Sabo, kojem se na teret stavlja dvostruko teško ubistvo, u odbrani koju je prethodno izneo pred sudom rekao je da preuzima teret za ubistvo svoje supruge, ali da se ne oseća krivim za smrt četvoromesečne bebe.
 
Odbrana je na prethodnom ročištu zatražila da se uradi neuropsihijatrijsko veštačenje i da se ustanovi da li je Slavičino obraćanje pre čina ubistva uticalo na Arpadova dela. Tačnije, da li je u trenutku ubistva bio neuračunljiv.
 
Rezultati veštačenja trebalo je danas da budu predočeni, ali je odbrana zatražila stručnog savetnika (neuropsihijatra ili sudskog psihijatra) pre ispitivanja veštaka. Predsednica veća sudija Tamara Radović navela je da je zahtev odbrane neblagovremeno podnet tj. da je trebalo da bude podnet pre naredbe o veštačenju, pa je on odbijen. 
 
Odbrana ima pravo žalbe na ovakvu odluku. Datum narednog ročišta biće naknadno saopšten.
 
Podsetimo, na dršci noža koji je pronađen na mestu ubistva Slavice i Nikoline Sabo ne postoje tragovi DNK, pokazali su rezultati dopunskog veštačenja u sudskom postupku. Kako je rečeno na prethodnim ročištima, jedini tragovi DNK nađeni na sečivu pripadaju ubijenoj supruzi i njihovoj četvoromesečnoj bebi. 
 
Detaljnije o ovom slučaju čitajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti