FK Vojvodina: Dokle će rezultat da kreiraju sudije, lobiji i kladionice?

Fudbalski klub Vojvodina podneće žalbu Fudbalskom savezu Srbije zbog suđenja arbitra Bojana Nikolića na utakmici protiv Radničkog iz Niša u 29. kolu Superlige Srbije.
FK Vojvodina: Dokle će rezultat da kreiraju sudije, lobiji i kladionice?
Foto: 021.rs
Iako su posle rezultata 1:1 uzeli bod u gostima i obezbedili plasman u plej-of, uprava novosadskog superligaša je nezadovoljna suđenjem u domaćem prvenstvu. Ovo nije da se prvi put u ovoj sezoni oglašavaju zbog suđenja, a kako navode u saopštenju, na utakmici između Radničkog i Vojvodine, publika je imala priliku da vidi "još jedan praznik bruke i besmisla srpskog fudbala", a za to okrivljuju sudijsku trojku na čelu sa Nikolićem.
 
"Opet nepostojeći penal, opet zapanjujući kriterijumi za žute i crvene kartone, golovi iz ofsajda, seckanje igre. Ni razbijena glava nije bila razlog za crveni karton. Nismo izgubili utakmicu, a obraćamo se sportskoj javnosti Srbije sa pitanjem: dokle ćemo ćutati i gledati kako rezultate kreiraju sudije, lobiji i kladionice, umesto fudbalera na terenu? Svi to znaju i svi ćute. Zašto?", navodi se u saopštenju Upravnog odbora Vojvodine.
 
Zbog utakmice u Nišu burno su reagovali i igrači, kao i šef stručnog štaba "crveno-belih" Ilija Stolica. Sudija Nikolić je bio rigorozan, a Vinsentu Ezeu je zbog koškanja sa igračem Radničkog dodelio drugi žuti karton i isključio ga iz meča. I sa igračem manjem Vojvodina je došla do vođstva, ali je onda najpre dosuđen jedanaesterac, koji je Emil Rockov odbranio. Nakon toga Radnički je izjednačio u 89. minutu, a utakmica je produžena za čak devet minuta zbog povrede glavnog arbitra na meču.
 
Uprava kluba dodaje da je ovo četvrta utakmica zaredom između Nišlija i Novosađana na kojoj je "FK Vojvodina brutalno i namerno oštećena". Podsećaju da još uvek nisu dobili nikakav odgovor posle prigovora Sudijskoj komisija FSS zbog suđenja na utakmici protiv Crvene zvezde.
 
"Podnećemo žalbu na suđenje i na ovoj utakmici. Sa dokazima. 'Ako laže koza, ne laže rog', pokazuju snimci sa utakmice. Ukoliko ne bude nikakve reakcije Sudijske komisije FSS, zadržavamo pravo na drugačije inicijative u cilju zaštite srpskog fudbala od svima znanog sramnog suđenja", zaključuje uprava Vojvodine.
 
Na pitanje 021.rs šta podrazumevaju "drugačije inicijative", u UO kluba je rečeno da to znači "pozivanje drugih klubova koji su nezadovoljni na udruživanje radi zaštite srpskog fudbala od par pojedinaca u par klubova i par sudija, koji uništavaju srpski fudbal", dodajući da se fudbal igra zbog publike.
 
 
Stolica je na utakmici protiv Radničkog napustio teren nakon što je u 74. minutu dosuđen penal za domaćina. Kako je objasnio za "Dnevnik", nakon dosuđenog penala krenula mu je mučnina u stomaku, zbog čega je meč do kraja pratio sa tribina. Stolica se nije odazvao na pozive 021.rs da prokomentariše suđenje na ovom gostovanju, ali o njegovom viđenju čitave situacije dosta govori nedavna izjava da je "blato metafora za ovaj naš fudbal".
 
Dodajmo i to da su se Vojvodina i Radnički u poslednjih godinu dana sastajali četiri puta u prvenstvu. U tri navrata se igralo na "Karađorđu", a jednom na Čairu, a epilog svakog meča bio je nerešen rezultat. Tri puta su ova dva tima završavala meč rezultatom 1:1, a u jednom slučaju igralo se bez golova. Novosađani su poslednji put savladali Nišlije 16. aprila 2016. godine na domaćem terenu.
  • Kiki

    02.04.2018 22:52
    Dotle dok predsednik ove nazovi drzave ne bude smogao snage da se izbori sa fudbalskom mafijom. A to nece biti skoro jer mu to odgovara.
  • Mare

    02.04.2018 19:43
    ...
    Ko još ima stomak da prati ovakav fudbal?
  • Sloba

    02.04.2018 18:33
    Vosa
    Mozda je rad u FK Vojvodina sa svim selekcijama na niskom nivou pa i rezultazi po meni ne mogu biti bolji , tu treba traziti razlige a ne u arbitrims

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.