Uskoro prijave za konkurs za upis u novosadske vrtiće i putem e-uprave

Roditelji dece koja će pohađati vrtiće "Radosnog detinjstva" uskoro će moći da se prijave na konkurs za upis elektronskim putem.
Uskoro prijave za konkurs za upis u novosadske vrtiće i putem e-uprave
Foto: 021.rs
Naime, Gradsko veće konstatovalo je da postoji potreba da se omogući predavanje zahteva za upis i elektronskim putem, tačnije putem elektronske usluge koja je omogućena na portalu Vlade Srbije, euprava.gov.rs.
 
"Radosno detinjstvo" ovim zaključkom veća dobilo je dozvolu da prihvati sve uslove korišćenja portala i da omogući elektronski upis. Prijave će se slati preko portala "e-vrtic" koji će sa radom početi pred raspisivanje konkurs, 23. aprila.
 
Koordinatorka službe za upis, ispis i premeštaj u "Radosnom detinjstvu" Ružica Svorcan kaže za 021.rs da će nov način prijavljivanja na konkurs za upis u vrtić uštediti vreme roditeljima i smanjiti gužve.
 
"Kada roditelju odu na portal, njih će upitnik voditi šta bi sve trebalo da popune, odnosno ime, prezime, roditelja i deteta, matični broj, a mi podatke potom dobijamo od PIO fonda i matičara. Oni koji se prijavljuju preko portala ne moraju da donose izvode, potvrde o zaposlenju. Nažalost, ova opcija nije moguća za one koji dolaze iz osetljivih kategorija, oni moraju da dođu u našu upravu. Naravno, ukoliko neko ne želi preko interneta da se prijavljuje, onda on može da dođe kod nas i preda potrebnu dokumentaciju. Takođe, roditeljima je omogućeno da popune izjavu u kojoj će svojim potpisom odobriti da mi, umesto njih, službeno pribavimo podatke. Ukoliko prijava zbog nekog razloga ne prođe, mi ćemo roditelje kontaktirati i obavestiti ih o čemu je problem. Dakle, imamo uštedu vremena, a zbog toga što će sve moći da se uradi od kuće, onda nećemo imati ni gužve pri upisu dece", kaže naša sagovornica.
 
Inače, "Radosno detinjstvo" moći će da koristi elektronski servis i u druge svrhe u okviru svojih poslova i obaveza.
 
Konkurs za upis dece u vrtić biće raspisan od 23. aprila do 9. maja.
  • Radni narod

    04.04.2018 14:30
    Kakve gluposti
    U državne vrtiće idu deca roditelja koji se izdržavaju od svojih roditelja penzionera tačnije debelih i visokih penzija , zato i imaju veze preko njihovih roditelja za takve vrtiće i zato neće ni da plate.Dok mi pošteni radnici plaćamo privatni vrtic od 300 eura samo zato što nismo na grbači ni starima ni državi ali zato nemamo pravo da upišemo deću u drzavisni vrtić jer nam naši penzioneri nisu uticajni.
  • Mika

    04.04.2018 12:59
    Prijavite odmah podatke da li su roditelji u radnom odnosu, pa nećete imati problema sa rang listama. A još da ste umreženi sa elektornskim karton za vakcinaciju pa na konju ste. Mislim da će opet biti gužve jer će se ponašati da ćete manje proveravati zaposlenje i vakcinu. Srećan vam konkurs drago deco!
  • Korisna info

    04.04.2018 11:41
    Da li to KONACNO znaci da nece moci da predaju fals potvrde o zaposlenju, koje do sada niko nije proveravao???? E hvala....

    Ako ne znaci...onda muljaza po starom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti