Uživanje u najboljim svetskim sortama kafe od sada moguće i u Novom Sadu

Ispijanje jutarnje kafe je ritual kojeg se malo ko odriče, a sesti tokom dana sa nekim i popiti kafu uz razgovor o raznima temama nekad je važnije od svih drugih obaveza.

Kafa je toliko postala prisutna u svakodnevnom životu ljudi, da se procenjuje da na planeti od troje ljudi, dvoje su ljubitelji ovog napitka.

Kako su razna istraživanja pokazala, kofein razbuđuje organizam, povećava brzinu i intenzitet disanja čime mišići postaju opskrbljeni većom količinom kiseonika, a osećaj umora biva smanjen. Deluje stimulativno na mozak, poboljšava koncentraciju i kognitivne sposobnosti konzumenata olakšavajući im učenje, rad i komunikaciju.

Kafa pozitivno deluje na ukupnu izdržljivost čovekovog organizma i podiže raspoloženje, ujedno umanjujući sklonost ka depresiji, naročito kod žena. Kafa kao napitak je sveprisutna na svim kontinentima, a tokom vremena rituali ispijanja kafe su se menjali.

Prema navodima više studija, ritual ispijanja kafe je neka vrsta kulturološkog fenomena koji podrazumeva niz pravila na osnovu kojih se mogu izvoditi studije o nacijama, jer svako područje ima neka svoja pravila koja su nastajala vekovima. Kafa se širila od Etiopije koja se i smatra postojbinom kafe, preko arapskog poluostrva i Turaka koji su kafu doneli u Evropu, ali i venecijanskih trgovaca koji su prvi razvili trgovačku mrežu, do Holanđana koji su kafu preneli u Novi Svet i tako doveli do toga da su najveći uzgajivači kafe u Južnoj Americi.

Ni stanovnici ovog dela Evrope, pa i sami Novosađani nisu izuzetak, a od nedavno imaju priliku da u "Coffee Corner" na uglu Jovana Subotića i Trga Marije Trandafil ispijaju neke od najboljih sorti kafe na planeti. Ovaj ugostiteljski objekat, koji svojim unutrašnjim uređenjem potpuno odudara do ustaljenog enterijera mnogih lokala u Novom Sadu, nudi veliki izbor kvalitetnih kafa.

Ono što ih posebno izdvaja je što ljubiteljima kafe nude Blend kuće (100% Arabika). To je blend najkvalitetnijih Arabika iz centralne i južne Amerike i Afrike. Odlikuje ga puno telo, srednja kiselost, cvetna aroma i kompleksni ukuse karamele i čokolade.

Pored blenda kuće, u ponudi se takođe nalaze različite vrste Single Origin kafa (100% Arabika) iz Indije, Etiopije, Guatemale, Nikaragve i još mnoge druge. To je kafa koja potiče sa jedne plantaže ili čak dela plantaže gde su vremenski uslovi bili povoljniji. Raste na visini od 1300 do 1500 m nadmorske visine.

Ekipa koja radi u "Coffee Corner"-u je i posebno obučena za pripremanje raznih vrsta kafa, kao i drugih napitaka, a vrlo velika pažnja je posvećena održavanju aparata i mlinova, kako bi gostima bila poslužena kvalitetna kafa kakvu zaista i zaslužuju. Pored toga, mogu se naručiti kafe sa ukusima ili mojito espresso ili triple sec espresso, kao i naravno tradicionalna domaća kafa. Izbor je velik i svaki pravi ljubitelj kafe će naći nešto što mu odgovara. Posebna pogodnost je što se u  "Coffee Corner" mogu posebno kupiti kafa u zrnu ili mlevena, u gramaži koju kupac želi i tako nastaviti ispijanje omiljenog napitka u svom domaćinstvu.


 

Čajevi kuće

U ovom lokalu na prodaju nije samo kafa izvrsnog kvaliteta, nego i čajevi koji su uvezeni iz Nemačke. Čajevi su poreklom iz Kine i drugih tradicionalno dobrih uzgajivača. Izbor je bogat  tako da se mogu popiti kvalitetni zeleni čajevi iz nekoliko regija Kine, crveni čaj iz Južne Afrike, zatim crni i beli čaj, uz naravno nekoliko voćnih, kao i nana, kamilica i druge vrste čajeva. Sedenje i ispijanje kvalitetnih čajeva ili kafe u "Coffee Corner"-u je ugodno ne samo za one koji trenutno imaju slobodnog vremena, nego i svim zaposlenima, jer u lokalu ima i besplatan wi-fi uz veliki broj utičnica što omogućava gostima da rade na laptopovima ili dopune svoje tablete i pametne telefone. Svi čajevi se mogu kupiti na merenje za pripremu kod kuće.

Kako je  "Coffee Corner" uređen tako da ima dve zone, prva koja je smeštena odmah na ulazu u kafić, ispred samog šanka i drugu, intimniju u zasebnoj prostoriji gde je moguće sedenje i u tapaciranim klupama,  moguća su održavanja i poslovnih sastanaka. Kako se sve čini da se gostu boravak učini što lepšim, u ponudi su i razni ceđeni sokovi i smutiji, ali i sendviči, mafini i cookies ukoliko neko ogladni.

Sve možete poneti sa sobom

Gostima se nudi i mogućnost "za poneti" svega što ima u ponudi u kafiću, tako da svi koji žele miris odlične kafe mogu je poneti sa sobom do kancelarije ili stana.

Da su gosti najvažniji, govori i to što je "Coffee Corner" pet frendli objekat, a sa četvoronožnim ljubimcima možete sesti i u bašti koja gleda na neke od nastarijih novosadskih ulica - Kisačku, Temerinsku, kao i Trg Marije Trandafil i Zanatski dom i Maticu srpsku.

Kako bi vam omogućili da i vi uživate u izvrsnoj ponudi kafe odličnog kvaliteta ili u čajevima, sokovima ili samo predivnom ambijentu, "Coffee Corner" će slušaoce Radija 021 nagrađivati svakog četvrtka. Detalje možete saznati na frekvenciji 92,2 MHz za područje Novog Sada.


  • eee a di to ima?

    04.04.2018 21:15
    Probaj nešto staro. Pij Divku. Za ove što ne znaju to je stara zamena za kafu i pije se sa mlekom.
  • Kaćanka

    04.04.2018 20:12
    Vise volim mesavinu....
    Arabika&robusta....mmmmm....
  • Seka Persa

    04.04.2018 19:21
    Aaaa!!! Kad se zavalim u te stolice (reciklirane iz moje osnovne...)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti