Građani traže da se ne uništava zelena površina koju su sami uredili

Stanari iz Ulice Mileve Marić 5 traže da se njihova zgrada, kao i još nekoliko susednih, snime kako bi mogli da ih ozakone i legalizuju.
Građani traže da se ne uništava zelena površina koju su sami uredili
Foto: 021.rs
Kako je Komisiji za predstavke Skupštine grada objasnila predstavnica stanara Mirjana Preradov, u planovima njihovih zgrada nema i te površine se vode samo kao parcele. Zbog toga oni nisu u mogućnosti da legalizuju svoje stanove. 
 
Komisija će njihovu predstavku uputiti Gradskoj upravi za urbanizam i zatražiti odgovor.
 
Takođe, Komisiji su se žalili i građani iz Ulice Alberta Ajnštajna, gde je predviđena izgradnja zgrada. Kako je rekao jedan od njih, Vladimir Mirkov, oni se ne protive toj izgradnji, ali problem predstavlja što je ona delom predviđena i na zelenoj površini koju oni godinama sami uređuju i održavaju. 
 
Naime, zapuštenu zelenu površinu u blizini njihovih kuća stanari ove ulice su samoinicijativno očistili od korova i ambrozije, zasadili su kvalitetno drveće i napravili dečije igralište. Taj prostor i odraslima služi za šetnju i druženje. Oni traže da se buduća zgrada gradi oko 25 metara dalje od predviđenog mesta, kako se ne bi uništilo igralište.
  • NVV

    05.04.2018 14:52
    @Paor
    Mnogo si ti pametan. Pre nego sto pocnes da pise gluposti raspitaj se i saznaces da vecina tih stanova je deljena zaposlenima u drzavnim firmama i socijalnim slucajevima. Zgrrade nisu mogle da se legalizuju jer je neimar propao i nisu sve radove odradili do kraja pa zgrade nisu dobile upotrebnu dozvolu. Bolje je da cutis.
  • Preciznost

    05.04.2018 09:33
    Dragi Paore, uvek je najviše kriv onaj koji omogući da se nešto sumnjivo dešava u državi. Zato su političari navodno i došli na vlast, da uređuju državu. Ostali ljudi nisu dužni o tome da misle (korisno je, ali nisu dužni), oni samo koriste situaciju. Uređene država ima jasne okvire u kojima se svi, ali baš svi građani kreću. Znači onaj koji je omogućio nebuloze treba i da odgovara zbog posledica.
  • Pićuka

    05.04.2018 08:40
    Paor@ Te zgrade je zidao "Neimar" pre 20 i vise godina. To je bila "gradska" firma i grad je tome kumovao a sada se prave blesavi. Bili su jako pametni kada su prodali Neimar i išli na otvaranje BIG-a koji je sagrađen na parceli Neimara. Kada je gazda to završio ostatak Neimara je oterao u stečaj a nije rešio zaostale problem sa Neimarovim stanovima. Gde su tada bili gradski čelnici?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti