Pripreme za štrajk u novosadskim školama

Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine će narednih dana agitovati i pripremati kolege iz novosadskih škola za štrajk, koji će najverovatnije početi 28. januara.  
Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine će narednih dana agitovati i pripremati kolege iz novosadskih škola za štrajk, koji će najverovatnije početi 28. januara. Mirko Radeta iz ovog sindikata kaže za Radio 021 da se nada da će svi sindikati prihvatiti ideju o obustavi rada.

"Ovih dana ćemo obilaziti škole i nadam se postići dogovor da se i novosadske škole pridruže štrajku, koji su drugi sindikati već najavili za 28. januar", kaže Radeta.

On navodi da se sindikalci ne raduju štrajku, ali da je ovaj vid protesta ostao jedina opcija posle ignorisanja njihovih zahteva od strane Vlade Srbije.

"Došlo je dotle da se to mora uraditi. Ministarstvo uopšte ne prihvata nikakav razgovor, iako su po zakonu dužni da na naše zahteve adekvatno odreaguju kako bi se ovaj problem rešio mirnim putem. Sa obzirom na to da oni to ne čine, mi smo prisiljeni na ovaj potez", kaže Radeta.

Prema rečima sindikalnih lidera, plate u prosveti nisu menjane dve i po godine. Prosečna mesečna zarada u obrazovanju je 36.000 dinara.

  • Sava

    21.01.2011 21:54
    Kakav predsednik regije N.S takvi i štrajkači
    Mirko,kolega,prijatelju pročitao sam izjave koje si davao na radiju 021 i veruj mi imam utisak da je štrajk u N.Sadu pod velikim znakom pitanja.
  • nisam prosvetni radnik

    20.01.2011 21:50
    Žalosno je da jedan roditelj smatra da je normalno da njegovo dete u pozorište vodi razredni starešina i da mu je pri tome to i OBAVEZA! Prosvetni radnici su ljudi sa završenim fakultetom a takvih je u ovoj zemlji jedva 5%,i zaslužuju da budu adekvatno plaćeni za najodgovorniji posao - vaspitanje vaše nevaspitane dece!
  • Ana

    20.01.2011 21:46
    OOOOOOOOOO
    O dragi gradjani ove zemlje, nije niko kriv sto je situacija ovakva kakva je, mislim na nas obicne smrtnike, sve nam je ovo "zakuvano", a mi klopamo li klopamo, razmislite i nemojte dozvoliti da se niko ni nakoga ljuti, scenario je postavljen i bice realizovan po postavkama onoga ko je za njega nadlezan, a mi ispastamo zrtve(profesori, roditelji i deca) samo ZRTVE!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.