Planira se izgradnja sportskog parka kod okretnice na Novom naselju

Novim urbanističkim projektom predviđena je izgradnja sportskog parka na Novom naselju, na zelenoj površini između Bulevara kneza Miloša, Ulice Momčila Tapavice i budućeg produženja Bulevara Jovana Dučića.
Planira se izgradnja sportskog parka kod okretnice na Novom naselju
Foto: 021.rs
Prema ideji urbanista, Novo naselje bi trebalo da dobije sportski park površine od 4,79 hektara. Ovaj prostor je uglavnom zapušten, a pojedini građani su ga iskoristili za stvaranje bašte. 
 
Najveći deo prostora ostavljen je da bude zelena površina, ali je planiran prostor za terene za mali fudbal, košarku, odbojku, boćanje, adrenalinski park, kao i za skvoš. U središnjem delu parka planira se ugostiteljski objekat sa letnjom baštom i prostorijama za sportiste, kao što su garderoba, svlačionice, kupatila sa toaletom. 
 
Osim staza, platoa i ugostiteljskog objekta, predviđene su aleje duž glavnih staza, šumarci, travnjaci, kao i niz ukrasnih elemenata, odnosno klupe, fontane, vodoskoci, česme, vajarske kompozicije, pergole...
 
  
 
Pošto se prostor na kom bi trebalo da se nalazi budući sportski park gotovo graniči sa Veterničkom rampom, urbanisti su mišljenja da sadržaje ne bi koristili samo stanovnici Novog naselja, nego i Veterničani. 
 
Jedna od granica sportskog parka je saobraćajnica koja bi nastala produženjem Bulevara Jovana Dučića kada Veterniku, zbog čega bi i realizacija sportskih sadržaja u ovom delu grada mogla da zavisi od spajanja Novog naselja i Veternika. Poslednja vest je da je Uprava za građevinsko zemljište i investicije odabrala projektanta za produženje Bulevara Jovana Dučića, o čemu možete da čitate OVDE.
 
Istovremeno, na Javnom uvidu nalazi se Nacrt plana detaljne regulacije Sportskog centra u Petrovaradinu. Prema ovom planu, predviđena je izgradnja Višenamenske sportske hale, objekti za FK i RK "Petrovaradin", teniski klub, sportski tereni za rukomet, mali fudbal, košarku, tenis, teretana...
 
Ovo nisu jedini objekti na kojima se planiraju sportske sadržine. U poslednjih godinu i po dana objavljeno je nekoliko urbanističkih planova koji predviđaju da se izgrade sportski parkovi ili sportski centri na raznim lokacijama u graud.
 
Tako bi Sajmište trebalo da dobije halu za borilačke sportove, dok bi se postojeći sportski centar renovirao. 
 
Ideja je da sportski centar dobije i Mali Beograd, dok bi Bukovac na obroncima Fruške gore dobio sportsko-rekreativno-turistički centar. Sličan je plan i za Alibegovac, Sadovi bi trebalo da dobiju svoj sportski park, a Telep sportski centar. 
  • Alexa

    29.05.2018 16:24
    između redova
    Nameštanje nekom dodi, zemi, jari da napravi privatni Country klub na gradskom zemljištu. Građani od toga neće imati baš ništa (što već nemaju, a to je da negde iznajme teren i pikaju fusbal sa društvom).
    Nije valjalo dok se to moglo na Đačkom, Sajmištu i pomoćnom terenu. Bolje je platiti. O da.
    To je nama naša "borba" dala
  • mile

    29.05.2018 11:45
    @Mile zlojeb a inace si igrao sore po ceo dan, ajd laprdaj digod drugde
  • PERICA ###

    29.05.2018 09:53
    kružni tok za pešake u sredini
    Naravno sa Fontanom!?
    A da,to je samo za Raskrsnice!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti