Grad pokušava da nađe firmu koja će izraditi spomenik kralju Petru I

Nakon obustave tendera za izradu spomenika kralju Petru I Karađorđeviću na Trgu republike, Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) pokrenula je pregovarački postupak bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda.
To znači da će se u pregovaračkom postupku UGZI obratiti izabranim firmama i uputiti im poziv za podnošenje ponuda i tako pokušati da dođe do izvođača radova. Poziv će biti upućen predstavnicima tri livnice - iz Sopota, sa Čeneja i iz Vrčina. 
 
Ova odluka usledila je nakon što se na tender za izradu spomenika niko nije javio. Budući da je predviđeno da spomenik bude gotov i postavljen do 22. novembra i da 5. jula ističe rok dat vajaru Zoranu Ivanoviću da gradu isporuči model spomenika, nova javna nabavka bi dovela u pitanje rok za završetak radova, koji bi, simbolično, trebalo da bude gotov pred obeležavanje stogodišnjice prisajedinjenja Srema, Banata i Bačke Kraljevini Srbiji nakon Prvog svetskog rata.
 
Uslovi, kriterijumi i tehničke specifikacije za dodelu ugovora se ne menjaju, navodi se u obaveštenju.
 
Podsetimo, ovaj projekat vredan je 12 miliona dinara. U uslovima konkursa se navodi da ponuđač uz redovnu dokumentaciju za tender treba da dostavi i trodimenzionalni model spomenika kralja na konju visine od 80 do 100 centimetara. Odluku da se postavi spomenik srpskom monarhu donela je Skupština grada na predlog Saveta za kulturu pozivajući se na inicijativu od pre Drugog svetskog rata koja nikada nije realizovana.
 
Više o planiranom izgledu spomenika pročitajte OVDE.
  • MonteDushano

    29.06.2018 10:15
    @gromns - Bravo za komentar!!!
  • Gorki

    27.06.2018 18:38
    Ima ko hoće
    Evo, ja ću, ali da ne moram 70% da dam na ruke bratu gazdinom.
  • novosadjanka

    27.06.2018 08:59
    glupost
    ovo je velika glupost kao i sve ostalo, sta ce nama taj spomenik, deca nam umiru, ljudi gladuju on ce projekat vredan je 12 miliona dinara da realizuje na spomenik, bolje za te pare da nam obnovi bolnice i leci tesko blesnu decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti