Otvaranje novog Žeželjevog mosta za drumski saobraćaj ponovo odloženo

Ponovo je odloženo otvaranje novog drumsko-železničkog mosta za drumski saobraćaj koje je bilo najavljeno za "oko 20. jula".
Otvaranje novog Žeželjevog mosta za drumski saobraćaj ponovo odloženo
Foto: 021.rs
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će most biti pušten u punom kapacitetu do polovine avgusta. Prema njegovim rečima, svečanom otvaranju prisustvovaće i evropski komesar Johanes Han.
 
Prema nezvaničnim saznanjima "Politike", razlog za novo čekanje leži, navodno, u usaglašavanju protokola sa visokim zvanicama Evropske unije koje će prisustvovati svečanom otvaranju. Naime, vreme je godišnjih odmora, pa se usklađuje kada bi otvaranju mogli da prisustvuju i evropski komesari Johanes Han i Violeta Bulc.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je prošle nedelje za 021 rekao da se završavaju najfiniji radovi na pristupnim saobraćajnicama i na samom mostu, a da će uslediti svečano otvaranje, uz prisustvo predsednika Srbije, premijerke, ministara i velikog broja građana.
 
On je još naveo da jedan deo prilaza na sremskoj strani u početku neće biti u funkciji, jer će služiti za lagerovanje delova starog mosta koji će se uklanjati. Najavio je i da će demontaža privremenog mosta početi 1. avgusta i trajati do 1. novembra.
 
Inače, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije početkom meseca je raspisala javnu nabavku za tehnički prijem pristupnih saobraćajnica novog mosta. Prijem bi trebalo da počne na jesen, a rok za završetak ovog posla je godinu dana.
 
Novi most dugačak je 474 metra i širok 31 metar. Ima dva železnička koloseka, dve drumske saobraćajnice i dve pešačko-biciklističke staze.
  • Milan Grbic

    15.08.2018 13:50
    MOST
    Treba gradjani da se skupe i otvore sami most, bez ovih politickih g...na.
  • Dragana

    26.07.2018 13:13
    čekanje
    čekali smo 18 godina, most je gotov bio pre dve nedelje, sa svim pristipima i u normalnoj državi bi bilo, da se otvori odmah i rasterete postojeća dva koja su spremni za sanaciju. Ali ne, mora vođa da pokaže snagu, a bogami i EU koja je sada veliki donator, nakon što su porušili pola zemlje...
  • Hah

    26.07.2018 12:28
    Sprdačina opšta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti