U Dečijoj bolnici opremljene dve sterilne sobe za mališane obolele od raka

Na hemato-onkološkom odeljenju Dečije bolnice u Novom Sadu, danas su otvorene dve sterilne sobe, namenjene malim pacijentima kojima je potrebna posebna nega tokom lečenja od malignih bolesti.
U Dečijoj bolnici opremljene dve sterilne sobe za mališane obolele od raka
Foto: 021.rs
Kako je saopštilo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, reč je o donaciji vrednoj dva miliona dinara.
 
NURDOR navodi da je prostor od 35 metara kvadratnih kompletno renoviran i opremljen, te pretvoren u dve sterilne sobe sa kupatilom i posebnim prostorom za održavanje higijene odeće.
 
Prostor je, kako se navodi, renoviran prema najvišim medicinskim standardima, opremljen savremenom medicinskom opremom, krevetima na električni pogon, krevetom za transport, dodatnim krevetima za roditelje, infuzionim pumpama, klima uređajima i televizorima.
 
Otvaranje sterilnih soba omogućeno je zahvaljujući saradnji NURDOR-a i donatora.
  • Hitno spomenik

    25.07.2018 09:29
    U šta mi ulažemo novac?
    Možda je bilo bolje da se ovaj novac, umesto za decu,
    uložio u gradnju još kojeg spomenika Petru Prvom Karađorđeviću, ili eventualno neku krstaču visoku 30m, ili da negde skidamo asfalt i postavimo behaton, ili da uizvadimo cevi koje su postavljene pre 2 godine pa da ih ponovo postavljamo.... sve u svemu - neku fakturu od koje bi i partija imala koristi?
    Ili, eventualno platiti Blera da nam da neki savet.... ili štogod slično?

    Uostalom, taj novac ionako nije naš.
    Mukotrpno su ga zaradili članovi partije, preko poreskih organa.

    Jer, budućnost je u spomenicima, nije u deci.
  • marko

    25.07.2018 07:44
    Izdajnici
    Umesto da prestanu da nas truju gmo sra...njima oni nam prave sobe za teske bolesti..znaci da imaju razradjen plan da nas uniste i rasprodaju organe.sotona nas prodao
  • Sandra

    25.07.2018 04:49
    Svaka čast NURDOR-u. Povremeno se čuje šta rade i zaista na osnovu ovih povremenih vesti mogu da kažem da puno dobrog rade. Hvala u ime društva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti