Otvaranje Žeželjevog mosta za drumski saobraćaj do kraja ove nedelje

Novi drumsko-železnički most u Novom Sadu, poznatiji kao novi Žeželjev most, biće otvoren do kraja ove sedmice za drumski saobraćaj.
Otvaranje Žeželjevog mosta za drumski saobraćaj do kraja ove nedelje
Foto: 021.rs
To je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se danas sastao sa šefom Delegacije EU, ambasadorom Semom Fabricijem. Otvaranju mosta će prisustvovati i komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanes Han.
 
Fabrici je istakao da je EU uložila više od 30 miliona evra u izgradnju mosta i pristupnih saobraćajnica, jer ovaj most služi boljoj povezanosti u regionu i doprinosi daljem snaženju ekonomije i unapređenju poslovanja u Srbiji.
 
Podsetimo, novi most otvoren je za železnički saobraćaj početkom aprila.
 
Novi most dugačak je 474 metra, a širine je 31 metar. Ima dva železnička koloseka, dve drumske saobraćajnice i dve pešačko-biciklističke staze.
 
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije početkom jula je raspisala javnu nabavku za tehnički prijem pristupnih saobraćajnica novog mosta. Prijem bi trebalo da počne na jesen, a rok za završetak ovog posla je godinu dana.

Komentari 100

  • dule

    31.08.2018 10:23
    100% Таксиста
    29.08.2018 • 12:33
    @@@
    Како се сада одвија саобраћај преко монтажног моста, већ два месеца се могао одвијати саобраћај и преко ове нове грађевине, само право и без семафора. Али није Вучић имао времена да отвори и није спремао брљотину за Србију- предаја Космета.


    Realno, da se pitao samo Vučić to bi već bilo otvoreno. Ali mora cela kamarila da se skupi, a to je već malo teže. Ali dobro, trpeljiv smo mi svet, i veće svinjarije smo sa ćutkom prihvatili.
  • Mick

    31.08.2018 10:19
    ČUO
    da je otvaranje sutra, od policajca-inspektora, rade svi u subotu, velika mobilizacija-veliko obezbeđenje za glavnog i bulumentu ....
  • Tata Ikun

    31.08.2018 08:18
    Izeš most preko kojeg voz mora da ide 10 na sat... To govori o njegovoj čvrstini.

    Nego, hajte molim vas ko bude slobodan prilikom otvaranja mosta neka slika autobuse sa botovima odakle dolaze i koliko ih ima, pa neka okači na net i pošalje link ovde...
    Verujem da mnoge zanima iz kog dela Srbije se najviše interesuju za novosadski most.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.