Festival mentalnog zdravlja od 10. do 25. oktobra

Treći po redu Festival mentalnog zdravlja pod sloganom "Kako (smo) u svetu koji se menja?" održaće se od 10. do 25. oktobra.
Festival mentalnog zdravlja od 10. do 25. oktobra
Foto: Pixabay
Centralna tema Svetskog dana mentalnog zdravlja je "mladi i mentalno zdravlje u svetu koji se menja".
 
Festival nudi sugrađanima priliku da kroz kreativne i psihološke sadržaje nauče na koje sve načine mogu da brinu o svom mentalnom zdravlju. Takođe, Festival se fokusira na važna društvena pitanja koja se tiču izazova života i odrastanja u savremenom svetu i njihovog uticaja na mentalno zdravlje.
 
Kroz raznovrsne aktivnosti stručnjaci i učesnici baviće se temama kao što su: Kako mladi doživljavaju svet i društvo; Kakvi su nam partnerski odnosi; Koje su mogućnosti za život u zajednici osoba sa intelektualnim ili mentalnim poteškoćama; Kako se osećaju mlade LGBT osobe; Kako kao društvo možemo da odgovorimo na izazove koji su pred nama u pogledu mentalnog zdravlja.
 
Tokom Festivala mentalnog zdravlja na 21 lokaciji odvijaće se raznovrsne aktivnosti, za sve generacije i to četiri izložbe, 13 radionica, dva okrugla stola, četiri filmske projekcije, sedam predavanja, dve tribine, biciklistička tura, planinarenje za sve generacije, pozorišna predstava, edukativni kviz i igranka.
 
Festival organizuje Institut za javno zdravlje Vojvodine u saradnji sa više od 40 ustanova i organizacija, povodom obeležavanja 10. oktobra Svetskog dana mentalnog zdravlja.
 
Više o programu Festivala možete pročitati OVDE
  • Pićuka

    04.10.2018 17:10
    " Ako vam je dobro onda ništa"
  • Kako

    04.10.2018 14:02
    se
    Kako se nešto ovakvo sa takvom temom može nazvati festival?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti