"Promenada" dobila dozvolu za ispumpavanje vode do 30. novembra

JKP "Vodovod i kanalizacija" dao je investitoru tržnog centra "Promenada" saglasnost za privremeno ispuštanje podzemnih voda u kanalizaciju do 30. novembra.
"Promenada" dobila dozvolu za ispumpavanje vode do 30. novembra
Foto: 021.rs

Odobrenje je dato nakon zahteva izvođača radova, preduzeća P.A.B. Company iz Vršca, koji je podnet zbog, kako su naveli, "lokalnih intervencija na temeljnoj ploči". Prethodno je Vodovod to zabranio, jer je investitoru istekla privremena dozvola.

- Trenutno radimo na lokalnim intervencijama na temeljnoj ploči, a ti radovi iziskuju spuštanje nivoa podzemnih voda. Ispuštanje podzemnih voda u kanalizaciju biće po potrebi, a maksimalan broj bunara je četiri - navodi se u zahtevu kojim je zatražena dozvola, u koji je agencija Beta imala uvid.

Oko izgradnje "Promenade", koja bi prema najavama trebalo da bude otvorena 15. novembra, pojavile su se brojne kontroverze, upravo zbog ispuštanja podzemnih voda u kanalizacioni sistem grada.

Prvo je Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja učestvuje u gradskoj vlasti, saopštila da postoji opasnost da se, ispuštanjem 60 litara vode u sekundi u kanalizaciju, ošteti kanalizacioni sistem grada, da se ugrozi deo izvorišta pijaće vode, a na duži rok i okolina tržnog centra. Potom su se oglasile i opozicione političke partije i nekoliko nevladinih organizacija.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da je na gradilište poslao inspekciju i da se traži rešenje, ali do sada nije saopšteno šta je rezultat toga.

Za to vreme mediji su otkrili da je izvođač radova, kako bi uštedeo novac, uložio u jeftiniji projekat temelja i zaštite od podzemnih voda koji nisu odgovarajući za ovaj deo Novog Sada.

  • Veki

    27.10.2018 23:10
    Volim da plivam u Dunavu, ali ne volim sendviče nego pice, presao si se malo ha ha nisam sendvicar!!!
  • Logi

    27.10.2018 19:12
    Serenada
    Čitam komentare i nešto razmišljam - adekvatniji je naziv Serenada. Objekat koji će u toj meri i za celog svog veka da zavisi od kanalizacije, zaista zaslužuje taj naziv. Možda bi neko udruženje moglo da pokrene peticiju za promenu naziva ove lepotice.
  • @Veki

    27.10.2018 15:47
    Dodji, Veki, da te ubacimo da plivaš sa dinosurusima u to malo vode od koje smo se tako utrtali. Da vidiš samo kad te struja ponese, ni sendvič nećeš uspeti da nadješ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti