SEE-IT Samit u Novom Sadu donosi rešenja na goruće teme IT industrije

SEE-IT Samit, prvi međunarodni ICT sajam na Zapadnom Balkanu, održaće se od 7. do 9. novembra na Novosadskom sajmu, a biće posvećen gorućim temama iz oblasti IT i telekomunikacija, kao i svih povezanih industrija, od poljoprivrede do turizma.
Osim raznovrsnog izlagačkog sadržaja, program će obuhvatiti i 15 konferencija, radionica i okruglih stolova, na kojima će učestvovati istaknuti govornici iz celog sveta. 
 
Posetioci će prvog dana Samita, 7. novembra, imati priliku da učestvuju na panel diskusiji posvećenoj privatnosti i zaštiti podataka, u organizaciji regionalnog lidera u toj oblasti – kompanije Sky Express. Direktor te kompanije, Majo Mićović, koji je direktno bio uključen u sastavljanje GDPR zakona, zajedno sa svetskim stručnjacima govoriće o toj važnoj temi koja dotiče svaku kompaniju i svaku industriju. 
 
Istog dana, održaće se i "Internet of Things" konferencija, gde će jedan od govornika biti i direktor Kancelarije za IT i e-upravu Republike Srbije Mihailo Jovanović
 
 
 Foto: SEE-IT Summit
 
Drugi dan Samita biće posvećen digitalnoj transformaciji srpskih malih i srednjih preduzeća kroz konferenciju i radionice koje organizuje Centar za digitalnu transformaciju pri Privrednoj komori Srbije i GIZ, kroz projekat Nemačko-srpske saradnje. Preduzeća će dobiti smernice kako da uspešno prođu kroz proces digitalizacije i to od sertifikovanih digitalnih konsultanata, kao i od predstavnika BioSense instituta, Mitsubishi-ja i SIG-a. 
 
Između ostalog, tokom sva tri dana u izlagačkom holu posetioci će imati priliku za besplatne konsultacije o prolasku kroz digitalnu transformaciju. Teme konferencijskog programa 8. novembra biće neki od najvećih izazova domaće IT industrije: outsourcing, položaj žena u menadžmentu, ali i sajber bezbednost u saradnji sa slovačkim veteranima u toj oblasti – QuBit Conference. Istog dana, svi zaljubljenici u nove tehnologije imaće stručno vođenje kroz WebXR.
 
Na konferenciji veštačke inteligencije, 9. novembra, i radionicama usmerenim na poljoprivredu, zdravstvo, maloprodaju i finansije, posetioci će imati priliku da razbiju predrasude toj nauci, kao i da slušaju o rešenjima koja bi mogla da donesu dugo očekivane promene u domaćoj ekonomiji. Program će okupiti govornike iz vodećih kompanija u oblasti, kao što su Google, Adobe, IBM, BioSense Institut, ali i sa Univerziteta Harvard, u organizaciji Novi Sad CITY AI. 
 
 
Za softver testere i sve koji bi želeli da se otisnu u to polje, vodeća kompanije u toj oblasti na Balkanu, Quality House, organizovaće konferenciju i panel diskusiju. Poslednji dan Samita biće posvećen i važnosti dualnog obrazovanja u domaćem školstvu, na panel diskusiji koju organizuju Ministarstvo prosvete i Švajcarsko-srpska trgovinska komora, ali i telekomunikacijama, izazovima u infrastrukturi, kao i o digitalnom zdravstvu, o čemu će razgovaraće vrhunski stručnjaci iz zemlje i sveta, a jedan od govornika na temu digitalnog zdravstva u Srbiji biće pokrajinski sekretar dr Vicko Ferenc
 
Karte za konferencije, radionice i panel diskusije SEE-IT Samita mogu se kupiti ili rezervisati putem Eventbrite platforme. Veliki deo konferencijskog programa je besplatan, uz obaveznu rezervaciju karte. Uz to, za ulazak na sajam potrebno je kupiti i dnevnu kartu (300 dinara), putem Gigstiksa ili na ulazu na dan održavanja. Mesta su ograničena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.