Grad sufinansira boravak najviše 2.800 dece u privatnim vrtićima

Gradsko veće donelo je odluku da se ove školske godine sufinansira boravak do 2.800 dece u privatnim vrtićima.
Grad sufinansira boravak najviše 2.800 dece u privatnim vrtićima
Foto: 021.rs

To je više nego prošle godine, kada su roditelji 2.500 mališana imali pravo na subvencije.

Prema odluci Gradskog veća, za celodnevni boravak deteta uzrasta od šest meseci do tri godine subvencija iznosi 10.000 dinara, a za dete od tri do sedam godina 8.000 dinara.

Za poludnevni boravak deteta u privatnom vrtiću sa užinom Grad će izdvajati 3.200 dinara, a za poludnevni boravak bez užine 2.800 dinara.

  • Novosadjanka

    02.11.2018 13:19
    Licemerje ove vlasti je bez presedana: s jedne strane formiraju bogzna kakva tela, komisije, agencije, medijski i finansijski podržavaju akciju za povećanje nataliteta u Srbiji koja odumire i nestaje, gde se sve manje dece radja, a onda čujemo i vidimo kakve probleme imaju mladi roditelji koji svake godine budu odbijeni u državnim obdaništima, pa kad i nađu smeštaj za svoje dete u privatnim obdaništima koja su pet-šest puta skuplja od državnih - onda se ta ista država opet ograđuje..?!!!
    Ma koga vi zavitlavate? Ko je ovde zbog koga? Vlast radi sebe same ili zbog naroda?
    Za razliku od Novog Sada, koji samo delimično i samo za odabrane refundira troškove roditeljima, Beograd refundira ceo iznos razlike i to svima.
    Zašto nas podcenjujete?
  • JovaNS

    02.11.2018 11:15
    Za te novce su mogli sagraditi vrtić. Ili proširiti postojeće. Još jedan primer prebacivanja naših para u privatne džepove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti