Uskoro još novogodišnje rasvete na novosadskim ulicama

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije zaključila je ugovor sa firmom "Somborelektro" iz Sombora za nabavku nove svetlosne dekoracije i dopunu postojećeg osvetljenja
Uskoro još novogodišnje rasvete na novosadskim ulicama
Foto: 021.rs
Ukupna vrednost nabavke, sa PDV-om, iznosi 19.625.288 dinara, što je za četiri miliona više nego što je za ovu svrhu izdvojeno prethodne godine. Ovog puta radi se uglavnom o dopuni postojeće rasvete i nekoliko novih instalacija.
 
Posao je dobila ista firma kao i prethodne godine, a "Somborelektro" bila je i jedini ponuđač ovoga puta. "Somborelektro" ima 20 dana da isporuči rasvetu, tako da ćemo dodatke postojećoj novogodišnjoj dekoraciji imati pre kraja godine. 
 
Inače, u konkursnoj dokumentaciji do detalja je bilo navedeno kakvi proizvodi treba da budu, a čak su se i preferirali proizvodi određenih proizvođača, odnosno "Blachere Illumination" i "Ido Light". Kako se može videti iz pitanja ponuđača i odgovora nadležne gradske uprave, specifikacije za ukrase rađene su na osnovu kataloga ova dva proizvođača.
 
Detaljnije o zahtevima konkursa kao i o tome šta se tačno nabavlja možete čitati OVDE.
 
Stara novogodišnja rasveta u Novom Sadu ove godine postavljena je sredinom oktobra.
  • ALAL VERA

    17.11.2018 18:05
    20miliona,a starima isteko ROK
    PARKIRALIŠTE I RIBLJU PIJACU
    Nemoj slučajno da Zaboravite!
    Pa,tuče biti On na Konju!!!
  • GOGI

    16.11.2018 07:36
    rasveta
    uvek isto, hoćemo nešto novo, monotono je
  • Sima

    16.11.2018 06:44
    Redovno čitam vesti o rasveti u Beogradu i Novom Sadu. Političari stalno komentarišu kako turisti neće doći ako je stalno ista rasveta. Gledam ovde po Nürnberg-u. Pre dva dana počeli da je stavljaju. Ukrasi su kao i prethodne godine. Nema LED rasvete, većinom sijalice, svake godine isto, ipak ovde za vreme Božićnih prazika dodje oko 2.500.000 (nije greška, dva i po miliona) turista. Jer turisti ne dolaze gledaju rasvetu, to nikoga ne zanima, na kraju krajeva, to imaju i kod kuće. Ovde je to pre svega Božićni vašar (ništa posebno, kao i svaki drugi vašar, ali ipak ljudi dolaze na kuvano vino i kobasice), kao i razni muzeji (muzej igračaka, železnice, industrijske kulture i mnogi drugi), ali i razna dešavanja po gradu.

    Ovde ni jedna vlast ne želi da se igra, pa da izgubi na sledećim izborima samo zato što su putevi u rupama, kanalizacija nezavršena ili je nema ili zato što je visok kriminal, a oni potrošili pare na rasvetu, a da to nije donelo nešto gradu. Jer za razliku od Srbije, ovde se vlast bira na osnovu rezultata, i ako nema rezultata, smena je neminovna, bez obzira kojoj stranci se pripada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti