Radovi na Sentandrejskom mostu će trajati bar do polovine januara 2019.

Vozila preko Sentandrejskog mosta neće saobraćati barem do 13. januara, jer su ponovo produženi radovi na ovom objektu, saznaje 021.rs.
Radovi na Sentandrejskom mostu će trajati bar do polovine januara 2019.
Foto: 021.rs

Ovo je drugi put da se za 60 dana produžuje rok za završetak radova, jer je prvobitni termin bio 15. septembar, a sve se odužilo usled nepredviđenih radova na betonskom sloju mosta.

U odluci da se rok sa 14. novembra pomeri za 13. januar se navodi da je potrebno 26 dana za nepredviđene radove, 14 dana za ugovaranje posla i 20 dana za ranije dogovorene radove (hidroizolacija, asflatiranje, izrada ograda i završni radovi).

Produženjem radova, troškovi popravke Sentandrejskog mosta nisu povećani i oni i dalje iznose 68,5 miliona dinara sa PDV-om. Popravku mosta zajednički finansiraju "Putevi Srbije" i Grad Novi Sad, a izvodi ih "Srbijaautoput" sa "Mostogradnjom" iz Beograda.


Preko mosta je trenutno nemoguće proći, a popravlja se jer su konstatovana ozbiljna oštećenja konstrukcije, asfalta, hirdoizolacije i drugih delova objekta dugog 195 metara, a koji je sagrađen 1964. godine.

  • Ruzica

    14.01.2019 15:11
    most ka KLISI
    I evo napokon dosao dan za pustanje saobracaja preko mosta,......
  • Voja

    19.11.2018 19:58
    Neorganizovanost za medalju
    Radovi na mostu su se odvijali mesecima tako brzim tempom da kad god sam prošao tuda više od dva radnika video nisam. A most je prvo bio smanjenog kapaciteta, pa zatim i skroz zatvoren, što izuzetno pogađa sve nas stanovnike preko Kanala.

    Takođe i radovi na Sentandrejskom bulevaru, kad je dolazila neka delegacija da se slika, sva mehanizacija popaljena, voze tamo-vamo... Čim su otišli, opet par radnika drljucka nešto i to je to. Onda, više puta su raskopavali poravnat teren da postave neke dodatne cevi i slično. Raskopaju, postave, izravnaju, i posle 3 dana opet na istom mestu kopaju, postavljaju, izravnaju i tako u krug. Mora se opravdati investicija. A vas stanare ko šljivi, gacajte po blatu u jesenjim kišama i uživajte u životu....
  • Mracna

    19.11.2018 19:39
    Mracno
    Sve je mracno jer idemo sutobusom kroz mracni deo grada...jendek sa strane...sra ce biti kad ih zatrpa sneg...ko prezivi pricace

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti