Popravka Sentandrejskog mosta do 14. novembra

Rekonstrukcija Sentandrejskog mosta će trajati do 14. novembra zbog dodatnih radova.
Popravka Sentandrejskog mosta do 14. novembra
Foto: 021.rs

Kako 021 saznaje, iako je popravka Sentandrejskog mosta trebalo da bude gotova 14. septembra, ispostavilo se da su potrebni dodatni radovi na betonskom nadsloju, kako bi se poboljšao kvalitet i trajnost konstrukcije. Ovi dodatni radovi nisu povećali cenu posla, tako da će 68,5 miliona dinara sa PDV-om koje zajednički daju Grad i "Putevi Srbije" biti dovoljno. Izvođač radova je "Srbijaautoput" sa "Mostogradnjom" iz Beograda.

Inače, Sentandrejski most je sagrađen 1964. godine i sada se po prvi put obnavlja u ovoj meri, a u naredne dve godine dobiće i brata blizanca. Projektovanje tog drugog mosta biće gotovo do kraja decembra, nakon što je prethodno ceo tender bio zaustavljen zbog prigovora. Ovaj novi most preko kanala, koji će služiti kao druga traka za Sentandrejski put, projektuje "DB inženjering" sa novosadskom firmom "MHM-Projekt", beogradskom "Hidroprojekt-saobraćaj", "Geourb group" i Institutom za puteve, po ceni od 8,6 miliona dinara sa PDV-om.

Podsetimo i da se već mesec dana proširuje Sentandrejski put, u delu od Primorske do Velebitske ulice. Radovi vredni nešto više od 700 miliona dinara sa PDV-om, trebalo bi da budu gotovi do aprila sledeće godine.    

  • Citaoc

    16.10.2018 13:17
    Eh
    E kad vidim ovo da ce radovi na prosirenju Sentandrejskog puta trajati do aprila sledece godine (ako ne rade zimi)...Znaci autobus ce do aprila sledece godine ici ko zna vec kojom izmenjenom trasom?
  • Red Rabitt

    16.10.2018 11:24
    Za 6 meseci je uradjeno 2/3 desne trake od grada ka Klisi. A sada ce da se za 30 dana uradi preostala 1/3 desne i cela leva , plus asfalt, ograde i rasveta ...
    Dajte molim vas...
    Jel neko ima papir i olovku da ovo sracuna
  • antibot

    15.10.2018 15:15
    Bez doplate - ma nije moguće?!
    Omašili za dva meseca. Sve sami napredni stručnjaci koji nisu mogli predvideti "dodane radove".
    Hahahaha!
    I kako to da razumemo da neće povećati cenu radova?
    Znači li to da je izvođač sa cenom dooobro preterao "pa će se uklopiti"?
    Ili će izvođač raditi na svoju štetu? ;)
    Moreeeee.... đubrad nesposobna i muljatorska!


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.