Počelo proširenje Sentandrejskog puta

Proširenje dela Sentandrejskog puta, u delu od Primorske do Velebitske ulice na Klisi, počelo je prošle nedelje.

Radove, koji su počeli dve i po godine od prve najave, izvodi grupa preduzeća koje predvodi "Karin komerc MD" iz Veternika. Vrednost ovih radova je preko 700 miliona dinara sa PDV-om i rok za proširenje Sentanadrejskog puta je 210 kalendarskih dana (sedam meseci). Novac za radove su obezbedili Grad i Pokrajina, koji će zajedno dati skoro 500 miliona dinara sa PDV-om, a ostatak "Putevi Srbije" u visini od malo više od 200 miliona s PDV-om.

Gradilište su danas obišli ministarka saobraćaja i infrastrukture Zoran Mihajlović, pokrajinski premijer Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Oni su se saglasili da je reč o veoma značajnom infrastrukturnom projektu koji je simbol dobre saradnje svih nivoa vlasti.

"Kada smo ujedinjeni možemo mnogo više. Radimo zajedno na mnogim projektima u Vojvodini, Sentandrejski put je samo jedan od njih, i radićemo i na izgradnji i uređenju novog mosta na Klisi. Ovo je poslednji ulazak u Novi Sad koji je u profilu jedne saobraćajnice, i kada se završe radovi, svi ulazi će biti bulevarskog tipa i to je privilegija koju nemaju drugi evropski gradovi, a Novi Sad će to imati", naveo Mirović.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao da je to trenutno najveća investicija u Novom Sadu.

"Dobićemo moderan bulevar sa režijskim saobraćajnicama, parking mestima, kanalizacijom, vodovodom, javnom rasvetom, kakav stanovnici Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja i zaslužuju. Biće promenjena konfiguracija ovog dela Novog Sada, i to neće više biti prigradsko naselje već deo urbane razvijene celine, što će stvoriti uslove da dalje širimo komunalnu infrastrukturu u sve delove pomenutih mesnih zajednica. Čeka nas rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, izgradnja još jednog Sentandrejskog mosta, mosta blizanca, i nastavak izgradnje bulevara od Velebitske ulice do buduće kružne petlje prema Temerinu", izjavio je Vučević.

Podsetimo da je radovima predviđeno da se ova saobraćajnica proširi u dužini od 1,3 kilometara, biće izgrađene i biciklističke i pešačke staze, nova javna rasveta i rekonstruisan deo vodovodne i kanalizacione mreže u ovom delu Klise, uz gradnju kućnih priključaka.

Ova rekonstrukcija ne bi trebalo da utiče na odvijanje saobraćaja osim povremenih preusmeravanja zbog radova na raskrsnicama.  

Dodajmo da će ovim samo deo Sentandrejskog puta biti proširen i da za sada nema informacija kada će tačno uslediti i proširenje ostatka ove saobraćajnice, odnosno dela od Velebitske do auto-puta dužine oko 1,2 kilometra. Takođe, od pre nekoliko meseci traje popravka Sentanadrejskog mosta, dok je i dalje u toku projektovanje novog mosta, brata blizanca postojećeg Sentandrejskog mosta.

  • Beti

    10.09.2018 20:59
    Kako
    Nisu se setili da preusmere tranzitni saobracaj pa nam sleperi prolaze pored skole i provlace se kroz ulice kuda deca idu i lome ivicnjake i asfalt!!! Bravo!!!
  • jo

    10.09.2018 17:19
    realnost
    Pa ovo ni tito nije bio sposoban da napravi.U sred ravnice napraviš put koji košta 5500 hiljada evra dužni metar.I to sve za " svega " 210 dana.A sad kako kaže onaj u filmu " što dalje implicira " da će biti izbora.Pa onda kad se sjuriš bulevarom a onda suženje u dve trake jer nema drugog mosta pošto još ne mogu da se dogovore ko će se tu koliko utaliti a i ovi ovdašnji asfalt majstori koji su se obogatili na postavljanju krivog behatona nikad nisu pravili mostove a i što bio kad je lakše pobacati behaton po pesku da narod slomi noge i makneš grdne pare na tome.Sve u svemu ovi sadašnji su doktorirali kradju novca uz pomoć mješal,ce koju su prepisali od žutih
  • danilo

    10.09.2018 16:23
    Novi Sad takodje ima privilegiju da nije moguce izaci iz njega kada padne malo jaca kisa. Time ne mogu da se pohvale ostali evropski gradovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.