Uskoro počinje proširenje Sentandrejskog puta

Proširenje Sentandrejskog puta, u delu od Primorske do Velebitske ulice, počeće uskoro, dve godine od prve najave, saznaje 021.rs.

Početak radova sada zavisi samo od pripreme izvođača radova i pribavljanja potrebnih dozvola, jer je Uprava za građevinsko zemljište završila tender za izvođača radova i posao dodelila grupi ponuđača koje predvodi "Karin komerc MD" iz Veternika. Pored ove firme u proširenju Sentandrejskog puta će učestvovati i JKP "Put", "Energotehnika južna-Bačka", Geodetski biro "Geometar" i "Energy pro" iz Novog Sada i "Inkop" iz Ćuprije sa podizvođačem "Imperijal buildings" iz Novog Sada.

Ove firme su bile jedini ponuđač na javnoj nabavci tako da je prihvaćena njihova ponuda od 702.237.881,35 dinara sa PDV-om, što je za tek oko 300 hiljada dinara niže od procenjene vrednosti radova. Novac za radove su ranije obezbedili Grad i Pokrajina, koji će zajedno dati 498.437.882,35 dinara sa PDV-om, a ostatak "Putevi Srbije" u visini od 203.799.999 sda PDV-om.

Izvođači su ponudili rok od 210 kalendarskih dana, odnosno sedam meseci za proširenje Sentandrejskog puta, što je i maksimalni rok koji se tražio u tenderskoj dokumentaciji.

Podsetimo da je radovima predviđeno da se ova saobraćajnica proširi u dužini od 1,3 kilometara, biće izgrađene i biciklističke i pešačke staze, nova javna rasveta i rekonstruisan deo vodovodne i kanalizacione mreže u ovom delu Klise, uz gradnju kućnih priključaka.

Ova rekonstrukcija ne bi trebalo da utiče na odvijanje saobraćaja osim povremenih preusmeravanja zbog radova na raskrsnicama.  

Dodajmo da će ovim samo deo Sentandrejskog puta biti proširen i da za sada nema informacija da li će ikada uslediti i proširenje ostatka ove saobraćajnice, odnosno dela od Velebitske do auto-puta dužine oko 1,2 kilometra.

Inače, na ovom pravcu uveliko traje rekonstrukcija Sentandrejskog mosta, a u toku je projektovanje "brata blizanca" ovog mosta koji će omogućiti da se i na tom delu Sentandrejskog pravca dobije šira saobraćajnica. Kako će projektovanje potrajati još mesecima, a tek onda treba da usledi tender za izvođača radova i sama gradnja mosta, sve je izvesnije da će Sentandrejski put uveliko biti proširen kada novi most bude gotov.

  • Aleksandar

    20.06.2018 09:03
    Nemam reci 210 dana za taj posao pa to je katastrofa. Gledam klisanski most kako se radi ima maksimum tri radnika od kojih jedan radi,pa to je cisto rasulo totalni javasluk...
  • SalajkaNS

    19.06.2018 20:51
    Ako vam ostane nešto materijala dodjite i napravite spajanje ulice Teodora Mandića sa Temerinskom , po projektu koji nije do danas u celosti realizovan. Naše muke traju od 2008 godine i niko ne preduzima ništa a zapravo bi to spajanje kraka ulice T. Mandića i Temerinske rešilo i mnoge probleme u saobraćaju. Pozivamo predstavnike Grada i Portala021 da dodju i vide kako to izgleda.
  • Zerstorer

    19.06.2018 18:48
    123
    Predlazem da sva stabla u gradu posecete...M. Gorkog,Sentandrejski...sve sve sve.Sto vise parkinga i kafica...
    Smrt proizvodnji ,zivele usluge!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti