Promenada će graditi prečistač za ispumpavanje vode u kanalizaciju

Uprava Tržnog centra Promenada sa Gradom je postigla dogovor da izgradi poseban sistem za ispumpavanje podzemnih voda u gradsku kanalizaciju.
Promenada će graditi prečistač za ispumpavanje vode u kanalizaciju
Foto: 021.rs

Gradonačelnik Miloš Vučević je za 021.rs rekao da će Promenada raditi narednih godinu dana sa privremenom dozvolom, a Promenada je prošla tehnički prijem kojim je omogućeno da radi. Vlasnici tržnog centra sada imaju rok da u narednih godinu dana dovrše objekat, što je zakonski dozvoljeno i nije ništa neobično.

Gradonačelnik je pojasnio da ovaj tržni centar nije prvi objekat koji radi bez dozvola u Novom Sadu i da u gradu postoji niz objekata koji su građeni pre više decenija i nikada nisu dobili upotrebne dozvole, kao što su Varadinski most, sve policijske stanice i drugi.

Vučević je naveo i da je nađeno tehničko rešenje za problem podzemnih voda.

"Promenada će finansirati svoj separatni prečistač otpadnih voda, jer moraju da ispuštaju tehnički čistu vodu, a finansiraće i da se pojačaju kapacitetei odvoda na tom koridoru. Voda neće ići direktno u Dunav niti direktno u postojeću kanalizaciju", objasnio je Vučević za 021.rs.

Podsetimo da je tržni centar počeo da radi prošlog četvrtka bez upotrebne dozvole i rešenog pitanja podzemnih voda. Promenada ima problem sa podzemnim vodama jer prilikom izgradnje nisu ispoštovane građevinske norme oko hidroizolacije. Zbog toga preti opasnost da podzemne vode probiju u podzemne etaže jer se voda konstantno ispumpava u kanalizaciju, što je opasno jer gradski kolektori nemaju kapacitet da izdrže toliki priliv podzemnih voda.

Problem je i to što konstatno ispumpavanje podzemnih voda može da dovede do urušavanja podzemnih zemljanih slojeva i da se usled sleganja tla uruši sama Promenada ili neki od objekata u radijusu od nekoliko stotina metara.

Komentari 127

  • nana

    23.11.2018 12:06
    ko je ovde lud
    pa nije upitna kakvoća vode koja se ispušta u kanalizaciju nego KOLIČINA. Količina pravi, i tek će praviti problem gradskoj kanalizacionoj mreži koja sirota kolabira kod svakog malo većeg pljuska. Sem ako nisu namislili da Liman vrate prirodi - bare, šaš, barske ptice, lokvanji i žabe. Pa bilo bi lepo...
  • LIMANAC

    23.11.2018 10:22
    Titanik
    Molim da ministarka gradjevinarstva izadje pred narod i jasno i glasno kaze imena i prezimena svih "njenih"IZDVOJENIH PRIMERA,koji ne mogu da se ruse decenijama kao i sve gradjevine podignute bez dozvola ,svih dozvola koje su potrebne da krenes u posao gradnje.
    Zasto su ta imaena takva tajna?
    Dali je to mozda DRZAVNA TAJNA??

    Narod jeste beeee eeeee ali ne ceo.
    A oni se svi zaklese da ce raditi za dobrobit celog naroda u drzavi.
  • Kako

    23.11.2018 10:01
    vas nije sramota. Uništavate nam grad i obmanjujete da će prečišćavanje vode promenti situaciju koju ste napravili. Sram bilo sve one koji ovo podrže. Prodali ste tuđe!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.