FOTO, VIDEO: Gužva na otvaranju Promenade, uprava tvrdi da imaju potrebne dozvole

Tržni centar Promenada počeo je danas da radi bez upotrebne dozvole, ali sa privremenim dozvolama i nerešenim pitanjem podzemnih voda.
FOTO, VIDEO: Gužva na otvaranju Promenade, uprava tvrdi da imaju potrebne dozvole
Foto: 021.rs
Današnje otvaranje u 13 časova proteklo je uz gužve, ali su ipak izostale scene koje su viđene ranije prilikom otvaranja nekih drugih prodavnica u Novom Sadu.
 
U više desetina lokala posetioce su uglavnom dočekali popusti od 20 do 30 odsto ili simbolični pokloni.
 
 
Menadžer Promenade Boris Stevović je prilikom otvaranja naveo da sa gradskim vlastima rade na rešavanju problema podzemnih voda, ali nije precizirao kakvo će rešenje biti, već je samo naveo da će to odrediti nadležne gradske institucije.
 
"Detalje oko podzemnih voda bih prepustio stručnjacima i jedino što mogu da kažem jeste da je objekat sagrađen u skladu sa građevinskom strukom i sa građevinskom dozvolom, kao i da je ovo otvaranje u skladu sa zakonom", naveo je Stevović i dodao da imaju i neophodnu protivpožarnu dozvolu. 
 
Uprava Promenade, odnosno kompanije NEPI koja je sagradila ovaj tržni centar, nije imala informacije zašto otvaranju nisu prisustvovali predstavnici iz političkog života i visoki gradski, pokrajinski i republički funkcioneri, iako su bili najavljeni. Ovaj nedolazak političara je bio primetan, s obzirom da su prisustvovali otvaranju i mnogo manjih objekata. Menadžer TC Promenada je dodao i da ne može da komentariše zašto neko nije došao.
 
 
Na pitanje zašto tržni centar nema zelene krovove i sportske terene kako je bilo prikazano na fotografijama projekta pre gradnje, Stevović je naveo da nije neuobičajeno da se projekat tokom gradnje koriguje i da su to nadomestili time što su ispred objekta napravili sportske terene i zelene površine. 
 
Objekat koji, prema tvrdnji uprave, "ima 48.000 kvadrata za uživanje i kupovinu" u osnovi je završen, ali se građevinski radnici mogu videti svuda, pa i u mnogim neotvorenim radnjama. Nije bilo preciznog podatka o tome koliko je lokala od ukupno 160 još neotvoreno, ali je utisak posetilaca i novinara da je u pitanju otprilike trećina. 
 
S druge strane, okolina tržnog centra će morati još danima da se sređuje. U garaži je bilo puno radnika koji su obavljali različite poslove, dok će najniži deo tog objekta još nekoliko dana biti potpuno zatvoren jer je prepun otpada i trenutno služi kao privremeno skladište.
 
Kako izgleda objekat pogledajte u našoj foto-galeriji. 
 
 
Više o problemima koji su prethodili današnjem otvaranju čitajte OVDE u našem ranijem tekstu.

Komentari 137

  • ceca

    19.11.2018 10:55
    promenada
    Meni se baš dopala! Samo da se reše svi ti problemi, ostalo ok. Divno za Novi Sad!
  • DjakoN

    19.11.2018 08:20
    tuga...
    Brzo uradjen objekat i naravno ne kvalitetan i lose osmisljen i na totalno losem mestu,zurili su da ga puste u rad a nije spreman,totalno razocarenje..
  • /

    19.11.2018 07:18
    /
    ha, ni dicnim komunistima pokretne stepenice ne rade
    novi sad-grad u kojem pokretne stepenice ne rade

    kada srbi odu u neki zapadni grad tursticka atrakcija im je metro
    novosadjanima-pokretne stepenice koje rade

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti