Peticija i primedbe građana na plan gradnje garaža na Limanima u četvrtak pred Komisijom

Inicijativa Limanaca "Ne damo park" pozvala je građane da u četvrtak, 29. novembra dođu u Skupštinu grada na sednicu Komisije za planove kako bi učestvovali u javnoj raspravi o urbanističkom planu za taj deo grada.
Peticija i primedbe građana na plan gradnje garaža na Limanima u četvrtak pred Komisijom
Foto: 021.rs

Oni podsećaju građane, koji su se u velikom broju letos odazvali pozivu i potpisali peticuju protiv plana, da su urbanisti planirali izgradnju garaža na Limanima umesto trenutnih parkinga, izgradnju predškolske ustanove umesto parka i dečjeg igrališta, izgradnju ugostiteljskog objekta u Limanskom parku, izgradnju saobraćajnice kroz Limanski park, od Mosta slobode do Kineske četvrti, izgradnju zgrade poreske uprave i druge izmene.

"Pozivamo sve građane koji se protive ovim izmenama, oduzimanju javnih parcela i uništavanju Limana da dođu na javnu raspravu u Gradsku skupštinu", stoji u pozivu Inicijative "Ne damo park - ulice Boška Buhe i Milice Stojadinović protiv betoniranja".

Kada će tačno početi sednica biće naknadno objavljeno.

Stanovnici Limana su se prvenstveno pobunili zbog plana da se u ovom delu grada izgradi osam javnih garaža. Lokacije na kojima bi, prema dokumentu, trebalo da budu izgrađene garaže su: Ulica Veljka Petrovića, Milice Stojadinović Srpkinje, ugao Bulevara despota Stefana i Šekspirove, ugao Narodnog fronta i Šekspirove, ugao Narodnog fronta i Balzakove, između ulica Ive Andrića i Heroja Pinkija, ispod planiranih objekata Univerziteta u Novom Sadu, te u okviru Kampusa.

O tome šta se sve planira ovim planom pročitajte OVDE, a o dosadašnjim akcijama građana protiv urbanističkog uništavanja Limana možete više pročitati OVDETakođe, OVDE možete pismo koje su stanari Limana poslali gradonačelniku.

Podsetimo još da su zahteve Limanaca da se ne uništava ovaj kvart gradski čelnici odbacili uglavnom dovodeći taj protest u vezu sa delovanjem opozicije. Jedini vid pokušaja razgovora i nalaženja rešenja između građana i vlasti bio je u jednoj emisiji na RTV, o čemu više pročitajte OVDE.

  • Nebojša

    29.11.2018 18:01
    Bezidejni likovi
    Prvo zabaraniti izdavanje građevinskih dozvola ukoliko nema obezbeđeno najmanje za svaki stan po 1 parking mesto i za svakih 20m2 poslovnog prostora po 1 parking mesto.
    Mercator se prodaje pa neka ga kupe i naprave garažu a pored njega je i građena garaza koja i ne radi.
    Da imaju iole znanja i obrazovanja bez kuoljenih dioloma i da nis politicki vec znanjem na funkcijama onda svakako da bi se grad rasteretio teškog saobracaja onda bi se uradilo sledece:
    Bulevar produžetak iz Futoga do izlaska iz Begeča
    Bulevar sentandrejski do Čeneja
    Bulevar do Bačkog Jarka
    Fruškogorski koridor(država)
    MOST Begeč Beočin koji bi sav saobracaj usmerio van grada
    Ne zaboravite da su Bulevar Evrope prema autoputu koji je bio projektovan celom dužinom kao autoput sa 3 trake skasapljen na samo po 2 trake i sa malim kružnim tokom pre mosta pa je krkljanac neminovan svaki dan i totalno zagušenje
    Produžiti bulevar kejom izgradnjom mosta preko kanala do nadvoznjaka za stari Kaćki put a stari Kaćki put napraviti sa po dve trake u svakom smeru.
    PA TEK ONDA NA KRAJU BI MOŽDA TREBAO DA SE GRADI OVAJ MOST PREKO RIBARCA KAO POSLEDNJI VELIKI PROJEKAT.
    TELEP NEMA KANALIZACIJU KAO I MNOGI DELOVI GRADA.
  • Zligor

    27.11.2018 11:38
    Liman
    Aktuelnu vlast baš zabole za zelenilo i mišljenja građana, oni su bahati i prema ljudima i prirodi, jedino se klanjaju novcu i sveznajućem vođi.
  • Cale

    27.11.2018 09:24
    Pogledajte zadnju svinjariju koju su gradska vlast i Urbanizam aminovali a zove se Promenada. Niz nepravilnosti, nezavrsen, nebezbedan objekat, stetan po okolinu, zgrade u blizini... Pogledajte prvobitni plan i kako sad izgleda. Da li mislite da ce garaze biti zaista besplatne i "zelene". Da li ste se zapitali da li ce na parcelama predvidjenim za garaze i vrtic na kraju biti komercijalni privatni objekti? Grad raspolaze sa zemljistem koje ce radije da proda privatnim investitorima a posle na ove oaze javnih parcela bi jos da ugura necije zgrade. Svinjarija! Trude sa da uzmu zadnji pedalj javne povrsine pre nego sto odu u istoriju. Nece proci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti