Novi Sad danas "Grad humanosti", sajam posvećen osobama sa invaliditetom u "Bigu"

"Grad humanosti", sajam posvećen obeležavanju 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održava se danas, 2. decembra u TC "Big".
Novi Sad danas "Grad humanosti", sajam posvećen osobama sa invaliditetom u "Bigu"
Foto: Pixabay
Organizator sajma je udruženje "Čepom do osmeha", a ideja događaja je povezivanje udruženja, staratelja i dece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom, u nameri da im se omogući prostor u okviru tržnog centra na kom bi mogli da predstave svoj rad posetiocima, nauče kako da razviju i plasiraju svoj proizvod na tržište i osnuju socijalno preduzeće. 
 
Učešće je besplatno.
 
U prepodnevnim časovima predviđeno je svečano otvaranje sajma, na kome će prisustvovati potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, zamenik pokrajinskog sekretara Pavle Počuč i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić. 
 
Program za decu podrazumeva sklapanje mozaika od plastičnih čepova, dok će poslepodne biti organizovana panel diskusija na temu društvene odgovornosti. 
 
Učesnici tribine su stručni sagovornici koji će iz svog ugla iskazati mišljenje i podeliti iskustva na datu temu.
 
Sajam počinje u 10 časova i traje do 19 časova.
  • Obican Covek

    02.12.2018 10:20
    humanost na svakom koraku
    NAZIV, nista ne znaci normalnom covekau. Sta znaci grad HUMANOSTI?
    Kada bi mozda ovaj naziv bio opravdan i kada bi celnici grada, i svi koji imaju veze sa izgradnjom svega u gradu mozda odradili sve da opravdaju NAZIV?
    Na primer:
    Morali bi sami da sednu u INVALIDSKA KOLICA koja bi pokretali rukama i da prodju SVIM STAZAMA u svim delovima Novog Sada.Neka nadju nekog snaznog ko ce ga spustiti iz zgrade ili podici u stan bez prilaza(koje imaju samo neki hoteli) ili lifta.Za to se nema para?
    I biciklisti silaze sa bicikla da bi popeli bicike na drugi deo puta jer je ivicnjak visi od 10 ili cak 5 cm,ali kada imas samo ruke koje u kolicima savladavaju prepreke ni 3 cm nije mala prepreka.O ravnotezi da govorim sada....
    Morali bi da prepesace sa stapom u rukama i POVEZOM PREKO OCIJU svim pesackim stazama cije reljefne ploce imaju za cilj da zbune slabovide i slepe-,ili su postavljene da udaras u parkirane automobile ciji prednji ili zadnji delovi okupiraju pesacku zonu,,ili od jednom nestanu (da li je kraj puta tu?) ili te odvedu pravo u neku rupu.
    Neka odleze u bolnici par dana da vide jelovnik i i bube koje gospodare u trebalo bi,perfektno cistom okruzenju,kao u sanitarne cvorove i tuseve gde provode bolesni po nekad i po vise meseci.
    Hocu da kazem dok SAM ne probas i ne dodje ti u glavu,sve mi ovde za dzabe pisemo.
    Ako ne mislis na stare,decu i bolesne- nisi COVEK. Mislim da treba pare usmeravati u stvari koje pomazu stanovnicima da sto lagodnije zive i rade -to je HUMANI GRAD!

  • /

    01.12.2018 18:52
    /
    grad humanosti u kojem je investitori izbegavaju da naprave liftove u zgradu a kamoli prilaze za kolica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti