VIDEO: Čistili sneg sa klizavog i kosog krova sedmospratnice na Limanu

Jutros oko 9:30 časova dva Novosađanina su čistila sneg sa krova sedmospratnice na Limanu IV.

Oni su snimljeni kako lopatama čiste krov koji je pod velikim nagibom, pun snega i naizgled vrlo klizav.

Zahvaljujući sreći ili spretnosti "čistača", ova akcija se nije završila kobno.

Inače, kako se juče uverio reporter 021.rs sa mnogih zgrada u Novom Sadu prolaznicima prete ledenice i sneg. Oko pojedinih objekata, kao što su Gradska kuća ili Gradska biblioteka, nalaze se trake koje upozoravaju prolaznike na potencijalnu opasnost od ledenica, ali većina objekata nije imala ništa što bi građanima skrenulo pažnju da pogledaju gore da vide da li će led ili sneg možda pasti.

  • LALA

    20.12.2018 22:35
    samo u Smrdiji
    @skeptik 18.12.2018 • 13:15
    "Ne razumem , sneg ce svakako skliznuti dole s obzirom na kosinu korova ili im je neko iz kucnog saveta namestio posao koji se veoma puno placa ."

    Bravo za Vas komentar koji je najedio ovdasnje citaoce .
    Jos jednom - bravo .
  • Teodosije III

    20.12.2018 22:07
    @Pa, zima je
    А ти си баш стручњак за слободни пад?
    Имаш две формуле за слободни пад:
    v=gt
    h=gtt/2 па рачунај мада ово важи ако нема отпора ваздуха.

    Или да ти уштедим ментално напрезање просечна гранична брзина (када тело више не убрзава у слободном паду, јер су се изједначиле сила земљине теже и сила отпора ваздуха је око 180km/h и постиже се након 10 секунди слободног пада или 300m
  • dule

    20.12.2018 13:43
    Zanima me nešto što je samo donekle vezano za ovu vest:

    Koja je tačno svrha ovih obaveštenja da sneg i led pada sa zgrade?

    Mislim, super je što su to ljudi okačili ali dok idem na posao prolazim kroz neke ulice gde na doslovno svakoj trećoj zgradi stoji ovakvo obaveštenje (a cenim da su komotno mogli da stave na sve zgrade). Jel možda ideja da ja u tom slučaju idem putem, neočišćenim od snega jelte, i da se mimoilazim sa automobilima?

    Ponavljam, ne mračim, smatram da je ok da se to okači ali mi nije jasno čemu ovo zaista koristi pošto gde god da krenem vreba opasnost, dal sneg sa zgrada, dal automobili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti