Velik sneg i led onemogućavaju adekvatno čišćenje parkinga, građani se bune zbog naplate

Pojedini Novosađani požalili su sе na to da se na pojedinim lokacijama parking naplaćuje, iako sneg još uvek nije očišćenjen sа parking mesta.
Velik sneg i led onemogućavaju adekvatno čišćenje parkinga, građani se bune zbog naplate
Foto: 021.rs
Građani tvrde da radnici "Parking servisa" proveravaju da li su vozači platili parking, iako su obeležena mesta neočišćenja. 
 
Takođe, ukazuju na to da posle prestanka padavina deo gradskih parkirališta skoro da nije ni očišćen poput parkinga u Ulici Branimira Ćosića, u blizini Betanije i vrtića.
 
"Parking je neasfaltiran, samo je nasut krupni šljunak, ne postoji nijedno iscrtano parking mesto. Samo ima tabla da je to plava zona. Tu se sneg od jakog minusa 'okamenio' i kada voziš vrlo lako možeš da oštetiš branike, trap, bubanj ili cev auspuha", navodi za 021 jedan od građana.
 
  
 
U "Parking servisu" za 021.rs poručuju da svakodnevno rade na čišćenju snega sa parking mesta. 
 
"Angažovan je maksimalan broj ljudi u Zimskoj službi uz svu mehanizaciju kojom raspolažemo. Čišćenje parking mesta je veoma težak i specifičan posao. Mehanizacija pomaže na većim i otvorenim prostorima, a sva druga parking mesta radnici čiste lopatom. Naravno da je taj proces mnogo sporiji od mašina. U zonama naplate nalazi se više od 10.000 parking mesta i to je, uz ovakav sneg nemoguće idealno očistiti za dva-tri dana", navode u ovom preduzeću.
 
Dodaju da se sneg čisti od prvog dana padavina, ali da problem pravi niska temperatura, jer se led uhvatio na asfaltu, pa so ne može da pomogne u topljenju, kako bi se lakše uklonio.
 
"Kontrola i naplata parkiranja se vrši redovno i to pre svega na parkinzima koji su u funkciji. Šta to znači? Ako ste mogli da uđete na to parking mesto, znači da je očišćeno i za očekivati je da parkiranje i plaćate", kažu u "Parking servisu".
 
  
 
Problem prave i vozači koji se parkiraju u desnoj traci kolovoza, a u "Parking servisu" ukazuju da se to dešava i kada nema snega, ali da ta pojava dolazi više do izražaja u ovim vremenskim uslovima.
  • Mirko

    24.12.2018 16:48
    Tipicno novosadski
    Sve nam smeta.U Becu ako mozes stati na parking , placa se, bez obzira na sneg , kisu....cena 2, 5eura sat. Ako nwces da platis ne parkras se.Najbolje bi bilo da nam ovi iz parkinga i ociste auto...Pitao me drug iz ns da li se placa parking u Becu ako pada sneg kisa.Da, ito kosta debelo a kazne astronomske
  • Maja

    20.12.2018 08:08
    Parking
    Žena sam.I nosim lopatu u kolima.Lopatam pola sata pa parkiram.I onda dodje ovaj što naplaćuje i vidi da je očišćeno.I naravno dobijem kaznu.Em lopatam em plaćam za nečiji nerad.Nisu očistili ništa sem bulevara.Trodoari,ostale ulice,parkinzi haos.Niko ništa ne radi.Ispijaju se kafe u toplim kancelarijama.Platica iz budžeta kaplje.Gradjanima se preti kaznama za neočišćeno ispred kuća,zgrada i lokala.Ko će ove kojima je to delatnost da kažnjava?
  • @cocco

    20.12.2018 07:39
    Ovde u madjsrskoj su parking mesta ociscena, o kolovozu da ne govorim, ja se uglavnom krecem biciklom. A koncept javne povrsine je nesto sto je vama ocigledno nepoznato, pa se raspitajte sta je to

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti