Novosadsko pozorište uručilo pomoć Svratištu za decu i omladinu

Novosadsko pozorište uručilo je pomoć Svratištu za decu i omladinu Novog Sada, koja je prikupljena na Humanitarnom bazaru knjiga.
Novosadsko pozorište uručilo pomoć Svratištu za decu i omladinu
Foto: 021.rs
Tokom tri dana Humanitarnog bazara, na kojem su građani mogli da kupe knjige po 100 i 200 dinara, prikupljeno je 55.000 dinara. Taj novac će biti iskorišćen za kupovinu novogodišnjih paketića za decu koja dolaze u Svratište. Ove godine je cilj da se kupi više od 120 paketića.
 
Direktor Novosadskog pozorišta Valentin Vencel ukazuje na to da živimo u podvojenom svetu, u kom postoje oni koji imaju kakve-takve mogućnosti za život i oni kojima je potrebna pomoć zbog životnih uslova u kojima se nalaze. Zbog toga je, kaže, važno da se pomogne onima koji su ugroženi, "pogotovo ukoliko je reč o deci ili mladim ljudima, koji su zalog naše budućnosti".
 
"Moje koleginice i kolege u pozorištu su osmislili kako će jedan kulturni produkt da pretvore u taj profani novac. Jako sam srećan što sa nekim malim sredstvima možemo lečiti svoju grižu savesti, ja u svakom slučaju svoju grižu savesti lečim time. Molim sve nas da taj osećaj za pomoć drugima nikada ne izgubimo", poručuje Vencel. 
 
Koordinator Svratišta Vuk Kockar zahvaljuje se svima koji su učestvovali u akciji i time pomogli da deca u Svratišu budu srećnija.
 
"Želim da se zahvalim Novosadskom pozorištu i svim ljudima Novog Sada koji su učestvovali u akciji, kako bi pomogli da naši klinci i ove godine dobiju svako svoj paketić, koji će biti ogroman i koji će ih sve učiniti srećnim. Hvala svima na divnoj akciji i na podršci rada Svratišta za decu i mlade", dodaje Kockar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti