Predstavnici Promenade: Nije bilo potrebe za evakuacijom posetilaca u bioskopu zbog lažne uzbune

Nepoznata osoba vandalizovala je sinoć u 19:20 jedan od panela protivpožarne zaštite u "Promenadi" i aktivirala protivpožarni alarm, poručuju u zvaničnom saopštenju za javnost predstavnici tržnog centra.
Predstavnici Promenade: Nije bilo potrebe za evakuacijom posetilaca u bioskopu zbog lažne uzbune
Foto: 021.rs
Podsetimo, tokom evakuacije u tržnom centru, odmah nakon aktiviranja alarma, jedini posetioci koji nisu obavešteni o incidentu bili su građani u bioskopskoj sali. Jedna od posetiteljki projekcije u bioskopu u sklopu "Promenade" ispričala je za Betu da ih niko nije obavestio od evakuaciji.
 
"Zamislite da se nešto stvarno desilo... Niko bioskop ne obaveštava!? Šta da se nešto stvarno desilo...", rekla je Katarina Vasiljević za Betu.
 
Predstavnica "NEPI Rockcastle" Tina Mijović kaže da je protivpožarni alarm aktiviran od strane NN lica sa malicioznom namerom. 
 
"Odmah nakon oglašavanja alarma dežurna vatrogasna služba, koja je stacionirana na objektu 24/7, je u jako kratkom roku utvrdila da se radi o lažnoj uzbuni. Obaveštenje u slučaju požara na razglasu u 'TC Promenada' je dvojezično, na srpskom i engleskom. U slučaju oglašavanja protivpožarnog alarma, liftovi i pokretne stepenice se automatski zaustavljaju, omogućavajući naravno posetiocima koji se u tom trenutku nalaze u/na njima sigurnu evakuaciju. U pitanju je standardna procedura u slučaju opasnosti", poručuje ona.
 
Ona, međutim, dodaje da se alarm oglasio u celom tržnom centru i da je osoblje bioskopa bilo upoznato sa svim dešavanjima.
 
"Kako se u najkraćem roku ustanovilo da se radi o lažnoj uzbuni, nije bilo potrebe za evakuacijom posetilaca bioskopa. Osoblje bioskopa, kao i osoblje 'TC Promenada' je u svakom trenutku bilo svesno situacije i reagovalo u skladu sa propisima u slučaju oglašavanja protivpožarnog alarma", poručuje u pisanoj izjavi za medije predstavnica investicione kompanije "NEPI Rockcastle" Tina Mijović.
 
Kako je prenela Beta, obaveštenje za posetioce čulo se samo na engleskom jeziku. Nakon oko pola sata, posetioci su ponovo pušteni u objekat. 
 
Promenada je najveći tržni centar u Srbiji i otvoren je 15. novembra prošle godine. Više o problemima koji su pratili njegovo otvaranje čitajte OVDE.
  • Novosađanka

    09.01.2019 14:32
    Neka neka hvala
    Držaću se Merkatora, Bazara i SPENS-a (valjda ga neće srušiti). Nešto što stoji 30 godina, kao SPENS i Bazar ili što je pažljivo izgrađeno kao Merkator, je sigurnije 1000 puta i ima sve što mi treba. I BIG je dobro izgrađen, i deluje bezbedno, ako mi baš zatreba veliki tržni centar, ali nekako ne volim tu žalosnu neon potrošačku atmosferu tih velikih centara. Draži su mi ovi mali. Šteta što je Pariski skoro propao, da ne pominjem rahmetli Apolo i Lupus.
  • Trt

    08.01.2019 09:04
    @@nisam u fazonu

    Vlast je ta koja izdaje dozvole iako tržni centar ne ispunjava osnovne arhitektonske i bezbednosne uslove. Ako si već pao s Marsa, prvo se malo informiši pre nego što uletiš u razgovor odraslih.
  • @nisam u fazonu

    07.01.2019 23:17
    Kakve veze ima vlast sa trznim centrom, ljudi zaboga?
    Svuda u svetu je normalno da se otvaraju trzni centri!
    Drzava je u obavezi da stvori sto bolje uslove za investicije, otvaranje pogona, otvaranje marketa i svega ostalog, a tržište samo određuje da li će se nesto i u kom obimu otvarati i siriti.
    5 okt smo upravo i promenuli sistem i uveli trzisnu i liberalnu ekonomiju.
    A trzni centri su se u vecoj ili manjoj meri otvarali za vreme svih vlasti.
    Najjače je kad botovi kazu, bolje da su pare ulozili u nesto drugo, a pare je ulozila strana kompanija.
    I ta strana kompanija je uradila procenu i dosla je do zakljucka da joj se u Srbiji vise isplati da otvori trzni centar nego npr da ulozi u agrar i tu se sva prica zavrsava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.