FOTO: Sneg otežao saobraćaj, zimske službe na ulicama Novog Sada

Zimske službe "Puta", "Gradskog zelenila", "Čistoće" i "Parking servisa" nalaze se na terenu, a zbog toga što sneg i dalje pada, trenutno se čiste samo ulice prvog prioriteta.
FOTO: Sneg otežao saobraćaj, zimske službe na ulicama Novog Sada
Foto: 021.rs
Sneg ovog intenziteta pada od jedan sat sinoć, a prema rečima šefa zimske službe "Puta" Gojka Etinskog, prvo su posoljene saobraćajnice prvog prioriteta, te su se stekli uslovi da se krene sa čišćenjem.
 
"U čišćenje su uključene i dodatne građevinske mašine, koje čiste ulice već tretirane solju, što ubrzava posao. Čim prestane sneg, prelazi se na ulice drugog prioriteta, a već sutra očekujemo nove padavine i nova čišćenja", napominje Etinski.
 
On dodaje da se prognoza menja iz sata u sat, te da se sneg topi.
 
"Na bulevarima ćemo biti sa dva do tri vozila. Okolna mesta će se čistiti uglavnom pomoću građevinskih mašina, jer vozila moramo da držimo u gradu. Čim prestane sneg, vozila idu i u prigradska naselja", naglašava šef zimske službe "Puta".
 
 
Na terenu je od jutros i svih 140 radnika zimske službe "Gradskog zelenila" sa 30 vozila, a prema rečima portparola ovog preduzeća Ivana Nožinića, određeni broj ljudi poslat je i ispred zdravstvenih i obrazovnih ustanova. 
 
"Sneg se čisti sa autobuskih stajališta, pešačkih prilaza mostovima i pešačkih staza na njima, 10 gradskih trgova, Petrovaradinske tvrđave, staza u parkovima. Po nalogu direktora 'Gradskog zelenila' Miloša Egića, jedan deo ljudstva i mehanizacije poslat je kao ispomoć vrtićima, školama, ambulantama, Kliničkom centru Vojvodine i Klinici za ginekologiju i akušerstvo", poručuje Nožinić.
 
Kako za 021 navode u GSP-u, autobusi trenutno prate red vožnje, ali dolaze na stajališta uz mala kašnjenja zbog otežanog saobraćaja. Autobusi u ovom trenutku jedino ne saobraćaju do Grabova.
 
Kako navode u "Čistoći", kompletna mehanizacija njihove zimske službe i 150 radnika, bez prekida čiste centar Novog Sada, pešačke prelaze, prilaze pešačkim prelazima i formiranja pešačkih staza u ulicama koje su obuhvaćene programom rada. 
 
"Naša Zimska služba angažovana je i za čišćenje vrtića, škola i domova zdravlja na Klisi, u Rumenki i Stepanovićevu", navode u ovom javno-komunalnom preduzeću.
 
U "Čistoći" kažu da su njihovi radnici na terenu proveli celu noć, a dežurstvo će biti na snazi dok god traju padavine i dok sve površine koje tretira Zimska služba našeg preduzeća ne budu potpuno prohodne. 
 
Kako dalje ističu, odnošenje smeća se do sada odvijalo nesmetano, ali, budući da sneg i dalje pada, u pojedinim ulicama, pre svega u teže dostupnim prigradskim naseljima na sremskoj strani grada, mogući su zastoji, pa mole građane za strpljenje i razumevanje. Čim se za to steknu uslovi i ulice budu prohodne, sa svih lokacija će smeće biti odnešeno.
 
Prema poslednjim informacijama, na Iriškom Vencu saobraćaj u oba pravca cirkuliše usporeno, dok dežurne ekipe zimske službe čiste sneg i posipaju so. Zbog magle koja se trenutno spušta potreban je dodatan oprez pri vožnji na ovoj relaciji.
 
Dodajmo da u toku noći nije bilo udesa na ulicama Novog Sada.
 
Meteorolozi su najavili  da će sneg padati danas, sutra, dok se za vikend ne očekuju padavine. Temperatura u većem minusu očekuje se od subote.
  • Kleopatra

    25.01.2019 11:54
    Kad će privatizacija?
    "Kako za 021 navode u GSP-u, autobusi trenutno prate red vožnje, ali dolaze na stajališta uz mala kašnjenja zbog otežanog saobraćaja."
    Važi al na plaži. Šta se dešava sa autobusima na relaciji br. 3 PETROVARADIN - DETELINARA, cele nedelje svaki treći polazak se realizuje. Al dobro, to je javni prevoz, to valjda i nije toliko bitno gradu...
  • trotoar

    24.01.2019 21:12
    Hodanje po trotoarima je prava avantura pogotovo nocu , veoma slaba i nekvalitetna javna rasveta zbunjuje pesaka i pokazuje zaledjene rupe tamo gde ih u stvari nema i obrnuto .
    Pravi galimatijas uzasa .
  • Badza

    24.01.2019 13:01
    Uvek ih nesto iznenadi
    Pa nece valjda da pada sneg u avgustu. Bitno je da su jutros komunalci isli u kontrole jel ovisceno ispred zgrada. A sto neke ulice i trotoari nisu ocisćeni, nikom nista. Inače kazna za stambenu zajednicu je 70 hiljada. Lopate u ruke i na posao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti