Vozovi od petka neće saobraćati između Novog Sada i Beograda, prekid saobraćaja možda tokom cele 2019.

Vozovi između Beograda i Novog Sada neće saobraćati od petka zbog radova na pruzi kod Stare Pazove i izgradnje vijadukta i tunela kod Čortanovaca, a moguće je da će prekid saobraćaja trajati do sledeće godine.
Vozovi od petka neće saobraćati između Novog Sada i Beograda, prekid saobraćaja možda tokom cele 2019.
Foto: 021.rs
U preduzeću "Srbija voz" navode da će vozovi saobraćati samo od Novog Sada do Subotice i obrnuto, a zbog toga će biti izmena i u međunarodnom saobraćaju. 
 
Dok radovi ne budu gotovi, ukida se polazak međunarodnog voza za Beč i pojedini polasci za Budimpeštu. Međunarodni voz koji je iz Beograda za Budimpeštu polazio u 11:13 časova, polaziće iz Novog Sada u 11 časova, uz presedanje na Kelebiji u 14:46 časova. Voz koji je iz Budimpešte za Beograd polazio u 7:57 časova, a na Kelebiji će se za Novi Sad presedati u 15:41 časova. Polasci iz Beograda za Budimpeštu u 21:15 i u 22:15 časova se ukidaju.
 
Planirano je da se za vreme obustave saobraćaja završi rekonstrukcija koloseka na deonici od Stare Pazove do Inđije i od Inđije do Beške, ali i da se obnovi stanica u Sremskim Karlovcima, kao i svi objekti unutar njenih granica. 
 
Pošto se planira prekid železničkog saobraćaja između Beograda i Novog Sada, to znači da vozovi bar godinu dana neće ići preko novog Žeželjevog mosta, nakon što je 7. aprila prošle godine preko njega uspostavljen redovan železnički saobraćaj.
 
Radove na pruzi izvodi ruska kompanija "RŽD Internešenel". U planu je i izvođenje niza radova na ovoj deonici koji uključuju uklanjanje svih podzemnih i nadzemnih instalacija koje stvaraju prepreke za izgradnju, zatim gradnja objekata koje štite novu prugu od plavljenja Dunava, i dr.
 
Mansurbek Sultanov, zamenik direktora ogranka ruskog izvođača, kaže za Dnevnik da od ovih stavki zavisi puštanje vozova u saobraćaj na toj deonici u 2020. godini i mogućnost da se nastave građevinsko-montažni radovi kada se saobraćaj pusti.

Komentari 112

  • Чортановци

    02.02.2019 07:11
    Очекиване баханалије
    Прошлогодишње затварање Банстола на пет месеци, био је пробни балон за овогодишње затварање пруге.
    Видели “напредни” да им је прошло, па “удри” даље....
  • Zoki021

    02.02.2019 01:41
    majstori
    Stvarno smo lideri u svetu!! Da pričamo ovo Japancima pitali bi nas kolika nam je zemlja. Da im kažemo istinu ,smejali bi nam se!! I još Ruse angažovali!!
  • Lolo

    01.02.2019 21:02
    Ovo je prvi potez expertskog tima za borbu protiv odliva mozgova. Sledece je zatvaranje aerodruma, a onda i granica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti