Uređuje se zelenilo na Limanu I, sadiće se nova stabla i ukrasno šiblje

Radnici "Gradskog zelenila" trenutno uređuju zelene površine na Limanu I, između Fruškogorske, Sunčanog keja, Drage Spasić i ulice Veljka Petrovića.
Uređuje se zelenilo na Limanu I, sadiće se nova stabla i ukrasno šiblje
Foto: 021.rs
Tokom pripremnih radova uklonjena su 23 prestarela i trula stabla, a orezano je 50 lišćara i četinara. 
 
Na prostoru između pomenutih ulica predviđena je sadnja 47 novih sadnica - koprivića, lipe, hrasta, piramidalnog jasena, omorike i drugog drveća. Stabla koja će biti posađena u okviru parkinga biće zaštićena metalnim stubićima. Osim novih stabala, ovaj deo Limana I krasiće i 1.278 sadnica ukrasnog šiblja, a planirana je i obnova travnjaka na površini od 460 kvadratnih metara.
 
Radove finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.
  • Gradsko testerilo

    14.02.2019 14:26
    Pre dve nedelje bili kod mene, okolina Cara Dusana. Posekli 15 godina stare hibskuse na 50 cm a imali su 3 meyra, i posadili nove. Jos mi radnuci prebacivali sto sam ih ja sadio na javnoj povrsini. Na koju su ljudu bacali djubre pre toga.
  • Gradske firme

    13.02.2019 22:39
    Komunalna, kažnjavaj!
    Kada se vrši seča grana, redovno se ostavljaju da leže na mestu sečenja.

    Gradsko Zelenilo smatra Gradsku Čistoću odgovornom za uklanjanje grana koje niko ne želi da koristi za loženje. Nose se samo stabla.

    Gradska Čistoća, pak, ili nema informaciju o tome, ili je baš briga.
    I tako se takve grane razvlače danima.

    Kada bi samo jedna od navedenih firmi platila kaznu Gradu i gradskom budžetu zbog neizvršavanja svoje obaveze putem Komunalne Policije, možda bi se jednog dana slika ovog i ovakvog "grada" izmenila.

    A kada bi se deci osnovne škole poverila sadnja stabla, siguran sam da bi bilo više opstalih mladica i više zalivanja, kao i pažljivije sadnje.
    Deca to bolje rade od službi.
  • Stefanija

    13.02.2019 19:02
    Užas
    Na Limanu IV u ulici Narodnog fronta br.61 stoji lanjsko lišće, otpale grane i smeće na sve strane. Ništa novo. Navikli smo da tako dočekamo proleće i tada da se sve ne pokupi. Samo protrče, urade polovično i odu. Ne pomažu na naši apeli da se to uredi bar jednom kako treba, da se proredi krošnja, pokupi lišće, posadi trava. Šaljemo slike, molimo da dođu, ali sve je uzalud.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti