Diskusija "Novosađani, čije su vaše javne površine?" sutra u Radio kafeu

Šta se dešava sa javnim površinama u Novom Sadu, da li su one prepuštene privatnom kapitalu, da li i kako urbanistički planovi utiču na kvalitet života i na koji način su građani pokazali stav po pitanju njihove životne sredine, teme su o kojima će se u utorak, 19. februara diskutovati na "Istinomer forumu" u Radio kafeu.
"Novosađani, čije su vaše javne površine?" naziv je foruma i pitanje za sve Novosađane, ali i sagovornike foruma. Sagovornici su:
 
  • Slobodan Jović, predsednik Društva arhitekata Novog Sada
  • Biljana Simonović, predstavnica građanske inicijative "Sačuvajmo Liman od betona"
  • Dejan Radosavljević, predstavnik građanske inicijative "Ne damo livadicu" 
  • Branka Ćurčić, predstavnica Grupe za konceptualnu politiku
Moderatorka foruma je novinarka Marina Fratucan.
 
Forum je organizovan u tri celine. 
 
U prvom delu razgovora, od 18h do 18:30h, prisutni će diskutovati o stanju javnih površina u Novom Sadu, njihovoj transformaciji i planiranju, posledicama nestanka zelenih površina i potezima gradske vlasti.
 
U drugom delu razgovora, od 18:30h do 19h, govoriće se o uticaju građana na sadržaj urbanističkih planova, kao i o odnosu gradske vlasti prema građanskim inicijativama. 
 
Od 19h počinje aktivna diskusija sa prisutnim građanima i dalje otvaranje ovih tema. 
 
Tim istinomera poziva vas da dođete i čujete stav stručnjaka i građana, kao i da iskažete svoj stav.
 
Radio kafe nalazi se u Ulici Svetozara Miletića 45. Diskusija počinje u 18 časova.
  • Sneya

    20.02.2019 14:19
    Drvo
    Jes rešićemo komentarima. Sve manje drva, sve više betona.
  • korupcija

    19.02.2019 16:59
    Javne površine pripadaju,građevinskoj mafiji.
  • Beton ili izmet

    18.02.2019 20:52
    Vise bih voleo beton/parking u ulici umesto male smedje povrsine, a zasto? Zato sto leti ne moze da se dise od SMRADA pseceg izmeta. Isti je inace i izvor zaraza i alergena, nije to korisna kravlja balega koja je prirodno djubrivo za zemljiste. Zelenilo je uredjivalo to malo zemljista, sadilo travu itd, ali vlasnici pasa sve unistili. Ni trava ne moze da raste od tih toksicnih go*ana i kiselog urina. Kako im se samo ne gadi da puste psa da gazi po tom izmetu dok se nanovo "istovari", pa onda posle skoci na krevet ili cak jastuk? Nema sanse da temeljno operu sape...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.