Laboratorija za molekularnu analizu hrane otvorena na Institutu za prehrambene tehnologije

Laboratorija za molekularnu analizu hrane otvorena je danas na Naučnom institutu za prehrambene tehnologije.
Opremanje ove laboratorije podržala je Pokrajinska vlada sa 16 miliona dinara.
 
"Institut za prehrambene tehnologije dobio je sredstva Pokrajinske vlade za nabavku najsavremenije laboratorije i opreme koja će služiti za precizne analize hrane koje su značajne za utvrđivanje kvaliteta hrane i proizvoda, a za kojima postoji velika tražnja privrede", rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
On je istakao da je Institut jedna od vodećih ustanova iz ove oblasti u zemlji i regionu, ocenjujući da predstavlja značajno mesto u povezivanju nauke i privrede.
  • ALVILOCIKLOBUTANAT

    22.02.2019 10:01
    Molba za početak
    Molim ih da ispitaju prisustvo alvilociklobutanata u domaćem mesu, sa "domaćih farmi" kao i u uveyenom mesu. Dakle, ono što je po rafovima supermarketa.
    Da ljudi saynaju istinu [ta se radi i da se ne[to promeni po ovom pitanju.

    Naučnik Francuske, kome su oduzeli sredstva jer je 2003/2004 razotkrio kriminal pri snabdevanju mesom - podsticanje razvoja kancera kod stanovništva.

    Eric Marchioni | PhD | University of Strasbourg, Strasbourg | UNISTRA | Chimie analytique

    Eric Marchioni of University of Strasbourg, Strasbourg (UNISTRA) with expertise in: Analytical Chemistry. Read 57 publications, and contact Eric Marchioni on ResearchGate, the professional network for scientists.

    https://www.researchgate.net/profile/Eric_Marchioni2

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti