Studenti danas organizovano na protest, do platoa SNP pešače i stanovnici Limana

Građani i građanke Limana, učesnici protesta pod parolom "Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama", danas planiraju zajedničku šetnju na protest, sa startom u ovom delu grada.
Studenti danas organizovano na protest, do platoa SNP pešače i stanovnici Limana
Foto: 021.rs
Limanci će krenuti sa Subinog platoa u Limanskom parku, u 17 časova, prema Pozorišnom trgu, gde protest počinje, kao i do sada, u 18 časova. 
 
Građani koji kreću na proteste sa Limana ići će trotoarom duž Bulevara oslobođenja i skrenuće desno u Jevrejsku ulicu, prema platou SNP.
 
"Na ovakvo okupljanje i šetnju prema Pozorišnom trgu ohrabreni su svi građani i građanke Novog Sada, svako iz svog dela grada. Želimo da pokažemo našim komšijama da u našem gradu i našoj zemlji niko ne sme nikoga da se boji i da imamo pravo na život dostojan čoveka. Limanci su trenutno najosetljiviji na agresivnu betonizaciju, gubitak zelenih površina i drveća, loše upravljanje Limanskim parkom, neizvesnu sudbinu i rešenja za Kinesku četvrt i skandaloznu izgradnju tržnog centra Promenada. To, naravno, ne znači da i drugi sugrađani i sugrađanke nemaju svoje probleme. Mi ih ovim putem ohrabrujemo da ih javno iznesu i mirno i civilizovano se protiv njih pobune", navode u inicijativi "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu.
 
U inicijativi mole građane "da za trenutak zaborave međusobne društveno-političke razlike i da ih ostave za vreme kada normalna javna diskusija i političko odlučivanje budu uopšte mogući".
 
Takođe, studenti Univerziteta u Novom Sadu imaće svoje okupljanje uoči protesta i šetnju do platoa, gde će se građanima večeras obratiti prof. dr Čedomir Čupić i doc. dr Radivoje Jovović. Studenti će se okupiti u 17 časova kod fontane ispred Studentskog doma "Slobodan Bajić", odakle će Stražilovskom ulicom pristići u centar grada i pridružiti se ostalim učesnicima protesta. 
 
Po ugledu na Beograd, građani će danas moći da potpišu "Sporazum sa narodom", dokument koji je veliki broj opozicionih partija i pokreta sastavio kako bi građanima ponudili sledeće: smenu vlasti, uvođenje nove demokratije, oslobađanje medija i druge promene.
 
Posle skupa na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, okupljeni građani krenuće u novu protestnu šetnju gradskim ulicama, sa nešto drugačijom rutom nego do sada. Učesnici protesta će sa Pozorišnog trga krenuti Jevrejskom i Futoškom ulicom, pa onda skrenuti u Ulicu braće Ribnikar i dalje u Ulicu Maksima Gorkog i Stražilovsku, da bi šetnju okončali na raskrsnici Ulice Žarka Zrenjanina i Bulevara Mihajla Pupina.
  • Nemanja

    25.02.2019 09:49
    @N.Sad

    Kako primitivni propaliteti i socijalni slučajevi poput tebe sikću od muke kad se spomene Liman, milina je gledati i slušati.
  • N.Sad

    23.02.2019 11:46
    Da vidimo ko su ti limanci i studenti. Limanci žive u stanovima iz komunističkog doba koje su nasledili od roditelja, baka i deka a studenti suviše mladi da stvore nešto u životu.Šta su ti limanci uradili, stekli, izgradili za svoga života. Apsolutno ništa, čekaju samo da nešto dobiju za džaba.
  • /

    22.02.2019 19:12
    Ali ovi komentari....
    Ja ne znam šta ovi komentari botova treba da postignu....
    Toliko su nerealni i plastični da ja stvarno ne razumem za koga oni to pišu. Da li stvarno postoji neko ko čita 021.rs a može da poveruje u takve nebuloze?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti