FOTO: Plakati sa uvredama na račun učesnika protesta izlepljeni po Novom Sadu

Plakati sa uvredljivim natpisima izlepljeni su tokom noći u užem i širem centru Novog Sada.
FOTO: Plakati sa uvredama na račun učesnika protesta izlepljeni po Novom Sadu
Foto: 021.rs
Na plakatima stoji: "Sve su uspeli da unište, s*ebu i pokradu a sad vas vodaju kao stoku po gradu".
 
Mahom se nalaze duž rute kojom će se protestna kolona građana večeras, kao i svakog petka, kretati pod parolom "Jedan od pet miliona". Natpisi nemaju nikakvo obeležje po kojem bi se videlo ko je autor poruke.
 
 
U velikom broju zalepljeni su na napuštenim i praznim poslovnim prostorima u okolini Srpskog narodnog pozorišta, gde se građani od 18 časova okupljaju i odakle kolona kreće u šetnju. Izlepljeni su i po autobuskim stajalištima, ogradama gradilišta, drveću, kantama za smeće... Takođe, oblepljena je i fasada Novosadskog pozorišta. 
 
 
021 se još jutros obratio nadležnima u Gradu i policiji u potrazi za informacijama o reagovanju službi, ali do sada nismo dobili odgovore.
 
U inicijativi "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu reagovali su pozivajući građane da dođu na protest.
 
 
Podsetimo, današnja ruta počinje na Pozorišnom trgu, nastavlja se duž Ulice Jovana Subotića, skreće levo u Kisačku, pa opet levo na Bulevar kralja Petra. Zatim će kolona skrenuti na Bulevar oslobođenja, pa u Jevrejsku i stići na raskrsnicu kod Norka, gde će šetnja biti okončana. 
 
Danas će se protestima u Novom Sadu pridružiti govornici Predrag Koraksić Koraks, čuveni karikaturista i Nikola Sibinčić, nagrađivani besednik. Studente novosadskih fakulteta koji će se pridružiti koloni povešće glumac i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.
 
Podsetimo, dvojica aktivista inicijative "Jedan od pet miliona" iz Beograda Miodrag Simović i Srđan Marković nedavno su privedeni zbog lepljenja nalepnica na prostorije Srpske napredne stranke u Zemunu. Oni su zadržani oko četiri sata u policijskoj stanici, a potom pušteni bez jasnog objašnjenja nadležnih da li su počinili krivično delo.

Komentari 139

  • čvorović

    04.03.2019 15:07
    To su Đilas, Jeremić i Šoroš lepili, video sam ih juče. Đilasu je jakna još oprljena od švajs aparata kad je zimus sekao rasvetu po Beogradu, a Đilasu je na telefonu bio propušten poziv od tajkuna br. 1 pa sam ih tako prepoznao.
  • steva

    03.03.2019 12:07
    eto tako
    Reč dve o toru
    E vidite, to je najveća razlika među nama: vi ne možete da zamislite da vam neko ne naređuje i da niste u senci velikog vođe, ma kako se on zvao. I verujem da ste zbog toga jako zlovoljni, zbog stalnog mraka u kojem ste, jer iza velikog vođe malo svetla dopire do skutoljupci. Ja šetam zbog ideje, a ne zbog lidera. I pazi sad, ima nas još takvih, koji volimo svetlo. A takvih se vi bojite, jer skutoljupci su za nas najgora vrsta ljudi. Na kraju, stoka se ograđuje da ne može da pobegne.

    Ovo je apsolutno tačno jer sam nažalost bio prisutan kao član stranke kada se otvarao drumsko-željeznički most u Novom Sadu da su na svakih desetak metara bili postavili obezbeđenje koje nije dozvoljavalo da se ljudi slobodno kreću sa jedne strane mosta na drugu,i bili smo bukvalno kao stoka u toru.
  • Lala

    02.03.2019 20:28
    Crnjak
    U cemu je problem sa plakatima,oni se odnose na ove sns turiste koje Vucic voda po Srbiji na njegove promocije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti