Počinje Sajam knjiga, sniženja i do 80 odsto (program)

Sajam knjiga održaća se od 5. do 11. marta na "Novosadskom sajmu".
Počinje Sajam knjiga, sniženja i do 80 odsto (program)
Foto: 021.rs
Uz nove naslove, popuste, akcije i tradicionalno kvalitetne prateće programe, dodatna pozivnica za dolazak na Sajam su i gostovanja pisaca.
 
Uz francusku spisateljicu Anjes Marten Ligan, i aktuelnog italijanskog pisca Dijega de Silvu, posetioci na "Novosadskom sajmu" mogu da se sretnu i sa Sinišom Ubovićem, Marijom Jovanović, Urošem Petrovićem, Milošem Petkovićem, Jelenom Mitrović, Miroslavom Kusmukom, dr Neletom Karajlićem, Simonidom Milojković, Nikolom Đuričkom, Aleksandrom Gatalicom i brojnim drugim piscima čiji su izdavači izlagači na Sajmu knjiga. Biće promovisani i laureati značajnih nagrada za književnost u protekloj godini.
 
 
Ove godine uvedena je i novina - Internacionalni projekat Knjiška vila. Na interesantnim kulturnim punktovima po gradu, ali i na Novosadskom sajmu, prolaznike očekuju skrivene knjige, a prepoznaće ih po zelenim mašnama i nalepnicama Knjiške vile. 
 
Prvi put je deo programa posvećen i Buktjubu, odnosno popularnom pravcu na Jutjubu koji se tiče isključivo knjiga.
 
Izlagači će odobravati popuste do čak 80 odsto. Najjeftinije knjige koštaće svega 49 dinara, a brojne su i one od 100 do 250 dinara. Sajamske akcije biće organizovane na većini štandova i uglavnom podrazumevaju niže cene za kupovinu više knjiga. 
 
Povodom 8. marta, biće odobreni dodatni popusti za žene, a izlagači pripremaju i poklone za dame. 
 
Na Sajmu knjiga će se organizovati i poznati programi kao što su "Dani Laze Kostića", "Evropski fejsbuk pesnički festival", "Bukil fest" (Festival ilustracije knjige), Dani ruske kulture, Obeležavanje jubileja, Dani biblioteka i bibliotekara, Akreditovani seminari.
 
Biće dodeljene Nagrada "Laza Kostić" - najuspešnijim autorima i izdavačima između dva Sajma, Priznanje za Izdavački poduhvat, nagrada za dečju književnost, kao i specijalne nagrade, ove godine i u kategoriji prevod dela i Priznanje Zaharije Orfelin.
 
Sajam obrazovanja "Putokazi"
 
Sajam obrazovanja u Novom Sadu predstavlja celokupnu sliku obrazovnih profila srednjeg i visokog školstva u našoj zemlji, upotpunjenu ponudom srednjih škola i fakulteta iz inostranstva.
 
Na Sajmu obrazovanja će ove godine biti prisutno 14 novosadskih srednjih škola. Učenici završnih razreda osnovne škole imaće uvid u ponudu školovanja u Švajcarskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji, kao i privatnim srednjim školama u našoj zemlji. 
 
Posle više godina, Ministarstvo odbrane će na Sajmu predstaviti obrazovne institucije - Univerzitet odbrane, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu školu. Ponudu Kriminalističko – policijskog univerziteta u Zemunu i Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici promovisaće Ministarstvo unutrašnjih poslova. 
 
Izložba umetnosti "Art ekspo"
 
Izložba umetnosti "Art ekspo" okuplja umetnike i omogućava predstavljanje umetničkih galerija i pojedinaca, tematskih postavki, rukotvorina, antikviteta. Nastupiće akademski, edukovani ili samouki slikari, biće predstavljena i brojna dela primenjene umetnosti.
 
Novosadski sajam će na Izložbi "Art ekspo", 21. put, dodeliti Nagradu "Sava Šumanović" za izuzetne domete ostvarene u likovnoj umetnosti, s ciljem da podsticajno i delotvorno doprinese dinamičnom razvoju umetničkih ideja na srpskoj sceni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti