FOTO: Rok za završetak Sentandrejskog mosta ponovo pomeren

Rok za završetak rekonstrukcije Sentandrejskog mosta ponovo je produžen, i prema novom aneksu ugovora sa izvođačem radova, radovi bi trebalo da budu gotovi 29. marta, saznaje 021.rs.
FOTO: Rok za završetak Sentandrejskog mosta ponovo pomeren
Foto: 021.rs

Trebalo je da vozila preko Sentandrejskog mosta saobraćaju od 10. marta, ali je sada to odloženo za još 19 dana, jer je, kako se navodi u aneksu ugovora između Uprave za građevinsko zemljište i investicije, "Puteva Srbije" i "Srbijaautoputa" potrebno blizu tri nedelje da se urade nepredviđeni, ali i završni radovi kao što su farbanje ograde i asfaltiranje.



Ovim je prvobitni rok za ceo posao produžen sa 180 dana na 376 dana, odnosno umesto da rekonstrukcija traje šest meseci, traje više od godinu dana.

Inače, cena radova u iznosu od 66,9 miliona dinara bez PDV-a nije značajno uvećana jer je pored produženja roka do 29. marta urađen i novi aneks sa troškovnikom. Ranije je cena smanjena na 57 miliona, a sada je povećana na 60 miliona dinara što je dozvoljeno i u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Na ovo treba dodati i poseban ugovor o nepredviđenim radovima u iznosu od preko osam miliona dinara, tako da na kraju popravka mosta ostaje u okviru sume iz prvobitnog ugovora.

Podsetimo da je Sentandrejski most izgrađen 1964. godine, da je dug 195 metara i da se više od decenije čekalo na popravku oštećenja, koja su bila znatna. Sanacija mosta je bila neophodna i zbog toga što će pored njega uskoro biti građen novi most, njegov "brat blizanac", s tim da će jednog dana oba objekta služiti kao jedna traka Sentandrejskog puta, saobraćajnice koja se upravo proširuje ka autoputu.

  • Uzas

    12.03.2019 22:09
    Uzas
    A kada je bilo sta u ovoj drzavi bilo nesto na vreme
  • Suzana

    12.03.2019 15:57
    Koliko duze, Druze moj???
    Ja sam 29. decembra iz Engleske poslala malu posiljku mojim roditeljima. 3. januara je stigla za carinu u Beograd. Za 5 dana moze iz Engleske u Srbiju, ali iz Beograda na kucnu adresu ne moze ni posle 2 meseca. Jos uvek cekaju paketic, jos malo pa drugi put idemo kuci u posetu otkad smo poslali posiljku, mogli bih je I mi odneti. Sta se ovde desava??? Barem da vrate paket pa mozemo mi sami da odnesemo sledeci put kada idemo kuci! Bilo bi lakse. Sramota za Srbiju, stvarno. Ljudi se ovde smeju kada im objasnim koliko je Srbija zaostala.
  • Bane

    12.03.2019 13:05
    Ne razumem svrhu postavljanja rokova koji se tako lako probijaju i postaju 2 ili 3 puta duži od prvobitno postavljenih... Za sledeći projekat samo kažite: "Biće gotovo kad se završi!" Jer je jedino to istina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti