Ponovljen tender za projektovanje novog Vatrogasnog doma na Telepu

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije ponovo tenderom pokušava da nađe firmu koja će projektovati Vatrogasni dom na Telepu.
Ponovljen tender za projektovanje novog Vatrogasnog doma na Telepu
Foto: 021.rs

Prethodni tender čija je vrednost 13 miliona dinara, nije uspeo, jer pristigle ponude nisu bile ispravne.

Ovaj objekat se projektuje kako bi novosadski vatrogasci posle više od 100 godina dobili svoju drugu stanicu u Novom Sadu, a Sektor za vanredne situacije MUP-a regionalni centar, koji će služiti i za obuku budućih vatrogasaca i spasilaca.

Za sada nije poznato koliko će koštati i kako će se finansirati izgradnja kompleksa na Bulevaru patrijarha Pavla i Somborskoj ulici površine 2,35 hektara. Ta parcela je trenutno neuređena zelena površina.

Ono što je poznato je da će budući kompleks imati dvospratni glavni objekat površine od oko sedam hiljada kvadrata. Šta će sve sadržati nova vatrogasna stanica gde će biti smešteno više od 100 vatrogasaca, 20 različitih vozila, helikopterska pista i drugo, pročitajte na ovom linku.

  • Mare

    12.03.2019 15:39
    park
    Tu bi trebao da bude park. Telep doživljava pravi populacioni bum usled masovne stanogradnje zadnjih godina, a to je jedina veća slobodna površina koja bi mogla da se iskoristi za tu namenu. Biće kasno da se bilo šta uradi kada se sve popuni zgradama.
  • Šou

    12.03.2019 12:39
    ...ali baš šou
    Helikopterska pista na 100 metara od stambene zgrade? Šou od grada i države i suludih ideja.
  • betmen

    12.03.2019 12:30
    @Novosadjanin

    To je zelena povrsina gde BPP skrece ka GSP-u. Onaj nastavak Somborske sto BPP nije "pojeo" se i dalje zove tako. Ugrubo receno, omedjen plac Futoskim putem, BPP-om i Somborskom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.