FOTO: Ponovo isprskane table sa imenom Zorana Đinđića u Kampusu

Table sa imenom Ulice Zorana Đinđića u kampusu Univerziteta u Novom Sadu ponovo su isprskane crvenom bojom.
FOTO: Ponovo isprskane table sa imenom Zorana Đinđića u Kampusu
Foto: 021.rs
Kao i prošle godine, table su ponovo polivene na godišnjicu ubistva bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića. Isprskane su dve table koje su na zgradi Filozofskog fakulteta, gde je Đinđić nekada predavao.
 
Table sa imenom Zorana Đinđića bile su na meti vandala i 2012. godine, neposredno pred smenu gradske vlasti u Novom Sadu. Zbog tog događaja održan je i protest "Protiv mržnje, stop fašizmu", na kojem je prisustvovalo nekoliko stotina građana i studenata.
 
U Demokratskoj stranci, čiji je dugogodišnji predsednik bio upravo Đinđić, najoštrije osuđuju ovaj, kako kažu za 021.rs, više ne novi izliv mržnje na godišnjicu ubistva Zorana Đinđića.
 
"To je izliv mržnje i primitivizma u Novom Sadu, prestonici kulture kako sadašnji čelnici grada vole da istaknu. Tražimo od državnih organa da otkriju i primereno kazne vinovnike ovog političkog, ali i civilizacijskog nasilja. Za razliku od samog ubistva premijera, čija politička pozadina još uvek nije rasvetljenja, za ovo što se dešava iz godinu u godinu na godišnjicu obeležavanja ubistva Zorana Đinđića, potpuno je jasno ko su inspiratori i vinovnici. To su, van svake sumnje, ljudi koji su sada na vlasti i koji obavljaju najodgovornije poslove u državi, koji još uvek nisu zaboravili Zorana, njegov doprinos demokratiji, nisu mu oprostili 5. oktobar i to što je bio drugačiji i bolji od njih", poručuje Veljko Krstonošić, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Novom Sadu.
 
  
 
Podsetimo, na današnji dan 2003. godine ubijen je tadašnji premijer Srbije Zoran Đinđić. On je upucan u dvorištu Vlade Srbije, a za njegovo ubistvo osuđeni su oficir JSO Resora državne bezbednosti Zvezdan Jovanović i komandant JSO Milorad Ulemek. Politička pozadina ubistva još uvek nije rasvetljenja.
 
Povodom godišnjice njegove smrti organizovaće se memorijalna protestna šetnja "Ako danas ne uspemo, jedini razlog smo mi sami" u Beogradu, a počast bivšem premijeru odata je i polaganjem venaca. Više o tome OVDE.
  • Piplfoks

    14.03.2019 16:31
    I ja svesrdno pozdravljam ideju vašeg uklanjanja iz svemira.
  • ne volim botove

    13.03.2019 15:01
    Cudno da su imali novac za farbu s obzirom da su im frizideri prazni .
  • EU

    13.03.2019 14:09
    Borci za srpstvo ponovo u akciji .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti