Grade se socijalni stanovi na Novom naselju, u Kisačkoj i dalje nisu podeljeni

Na Novom naselju, u Ulici Momčila Tapavice bb, počela je gradnja socijalnih stanova, saznaje 021.rs.

Na gradnju zgrade koju finansira Stambena agencija Grada Novog Sada čekalo se više od pet godina jer je, osim dobijanja građevinske dozvole, bilo potrebno menjati i urbanističke planove. Sada je počela gradnja petospratnice sa 27 stanova, ukupne površine 1.630 kvadrata, dok bi ceo kompleks zgrada trebalo da ima 173 stana. U Stambenoj agenciji za 021.rs navode da su radovi počeli 6. februara, a izvode ih firme "M enterijer gradnja" iz Beograda i "INTEC" iz Novog Sada, koje su dostavile ponudu od skoro 140 miliona dinara.

- Izvode se radovi u I fazi i rok za završetak izgradnje je deset meseci. Biće izgrađeno 27 stanova, prosečne veličine oko 50 kvadrata - kaže direktor Stambene agencije Goran Zarić.



Ovi stanovi namenjeni su za socijalno ugrožene građane a, kako je naveo Zarić, biće raspodeljeni nakon što Grad formira posebnu komisiju. Za sada nema informacija o tome kada bi mogla da usledi gradnja ostalih pet lamela.

Podsetimo da je ovo druga zgrada sa socijalnim stanovima. Zgrada u Kisačkoj 55 sagrađena je pre skoro tri godine, ali do danas nije useljena. Konkurs za stanove do danas nije sproveden, a poznato je da je zastoja bilo zbog nezavršenog tehničkog prijema, kao i istrage koja se vodi od novembra 2015. godine. Naime, tada je policija protiv vlasnika firme "GAT" koja je zidala zgradu u Kisačkoj podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je ponudu za ovu nabavku zasnovao na lažnim podacima. Prema poslednjim dostupnim podacima, istraga je još uvek u toku. Zarić je za 021 naveo da će "u narednim danima biti završen tehnički prijem tog objekta".

  • Da,da.....

    07.06.2020 14:00
    Po cemu vi to Nsspin vrednujete ljude kada tako komentarisete?
  • Inspektor Višekruna

    14.03.2019 10:26
    Kisačka
    Možda socijalni stanovi u Kisačkoj i nisu loša ideja?
    Pretpostavljam da socijala nema automobile, džipove pogotovo, i da im ne treba prostor za parkiranje!
  • Lola

    14.03.2019 07:36
    Polupani
    Socijalni stanovi u Kisačkoj u 1.zoni gradnje. Zgrada izgleda bolje od mnogih okolnih.
    Da li je normalno socijala u najskupljoj zoni?
    E Novi Sade, ko te unakažava.....od prelepog grada postao palanka ružnih zgrada...cirkus.
    Graditelji bez stila i ukusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti