Bez rasprave o smeni Branke Bežanov, ligaši o mogućem napuštanju "komunalne koalicije"

Odbornici Skupštine grada neće raspravljati o zahtevu za smenu zamenice predsednika gradskog parlamenta Branke Bežanov, jer nije prikupljeno dovoljno potpisa za inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Bez rasprave o smeni Branke Bežanov, ligaši o mogućem napuštanju "komunalne koalicije"
Foto: 021.rs
Ligaši su pokrenuli inicijativu za smenu Branke Bežanov jer je u martu prisustvovala obeležavanju godišnjice hapšenja vođe četničkog pokreta Dragoljuba Draže Mihailovića u Draževini, kod Višegrada. Prisustvo funkcionerke Pokreta obnove Kraljevine Srbije na takvom događaju u LSV smatraju moralno neprihvatljivim.
 
Inicijativu za smenu podržali su odbornici Demokratske stranke i Dosta je bilo, ali nije sakupljeno 26 potpisa podrške koliko je potrebno da bi se o tome raspravljalo na sednici.
 
LSV će pokušati da do naredne sednice Skupštine grada prikupi potpise i drugih odborničkih grupa kako bi se ova inicijativa našla na raspravi. Kako su dodali, ukoliko njihov zahtev za smenu Branke Bežanov ne bude usvojen, postoji mogućnost da napuste koaliciju u gradskoj vlasti, u kojoj učestvuju zajedno sa Srpskom naprednom strankom, ali i sa POKS-om.
 
Ukoliko i dođe do povlačenja LSV iz takozvane "komunalne koalicije", gradska vlast ne bi bila značajno uzdrmana, s obzirom na to da SNS sa ostalim koalicionim partnerima ima sigurnu vlast u Novom Sadu.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručuje da se SNS neće mešati u sukob njihovih koalicionih partnera, dok Branka Bežanov navodi da ne misli da će biti smenjena i ponovlja da njen boravak na obeležavanju godišnjice hapšenja Draže Mihailovića ne smatra problematičnim. 
 
Njeno prisustvo na četničkom okupljanju osudile su nevladine organizacije okupljene oko Građanske Vojvodine, DS i LSV.
 
Branka Bežanov nedavno je tužila LSV i DS zbog povrede ugleda i časti,a ponovila je i ranije iznet stav da su četnicki i partizanski pokret izjednačeni, kao i da je u Višegradu bila kao predstavnica POKS-a.
 
 
Više o tužbi čitajte OVDE.
  • Defektolog

    22.09.2019 16:37
    Nemušti jezik
    Ova ne zna šta govori,a ni da govori.Bože sačuvaj ko nas predstavlja na nivou grada.
  • Vlatković Dragan

    27.03.2019 01:21
    Bulaićevi četnici
    Nemam ništa protiv obeležavanje ovog datuma ali mi smeta što se Branka našla u društvu Bulaićevih četnika obučenih u ustaške uniforme. Jesam za ravnogorce ali one koji su davno demobilisali a ove crvene četnike ne mogu da svarim.
  • Slanina

    26.03.2019 13:25
    Dikcija
    Dikcija joj je negde na nivou drugog razreda osnovne. Nisam siguran da je mnogo odmakla od toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti