Počelo čišćenje plovnog puta kod Dunavca

Počelo je čišćenje plovnog puta na ulazu Dunava u Dunavac, u kome su smešteni objekti Vojske Srbije i nautički klubovi.
Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević kaže da je inicijativa za radove potekla od Vojske Srbije. 
 
"Nakon sastanka sa pripadnicima Rečne flotile, dali smo nalog "Vodama Vojvodine" da počnu čišćenje dela Dunava na ulazu u Dunavac, od nanosa mulja, peska i svog onog materijala koji onemogućava nesmetan ulazak i izlazak plovila. Na taj način rešavamo jedno važno pitanje, pre svega zbog nesmetanog obavljanja redovnih zadataka Vojske, ali i radi omogućavanja velikom broju građana koji poseduju čamce i brodove ovde na Dunavcu da mogu nesmetano da ih koriste", rekao je Milićević i dodao da je problem posebno izražen kada je vodostaj Dunava nizak i kad je, praktično, onemogućen prolaz čak i manjim plovilima.
 
Vrednost investicije je oko sedam miliona dinara. Neophodno je očistiti 19.000 kubika materijala i rok za završetak radova je polovina maja.
  • Strand

    29.03.2019 08:34
    Nekada se taj pesak nasipao na plazu Štranda, pa plaža nije bila kamenita nego peskovita. A nije bilo ni sprudova koji dodatno otežavaju plovidbu. Danas taj pesak napravi sprudove, a deo lepo pokupi KK i vozdra. A deca na Štrandu se gađaju kamenjem umesto da prave kule od peska.
  • vau

    28.03.2019 18:26
    Kada ste to radili poslednji put pre par godina , pojavili su se sprudovi na sredini dunava i plovnog puta , tako da je plovidba bila otezana. Ako ne znate to da radite , pozovite nekog ko zna. Nemojte mulj ispumpavati na sredinu dunava.
  • Pitanje

    28.03.2019 14:43
    I koliko ce se gospodjica iz VV ugraditi u ovih sedam miliona,to je pravo pitanje koje treba postaviti?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti