Radi se projekat ambulante na Adicama

Grupa geodetskih firmi dobila je posao projektovanja novog doma zdravlja koji će biti izgrađen na Adicama.
Radi se projekat ambulante na Adicama
Foto: 021.rs
Dom zdravlja "Novi Sad" posao je na tenderu dodelio Društvu za projektovanje, inženjering i konsalting "Đorđe Bajilo arhitekti", u zajedničkoj ponudi sa "NS Geodet", "Arhitektonsko-građevinskim institutom" i firmom "Cepting".
 
Vrednost posla je 4,5 miliona dinara bez PDV.
 
Novi dom zdravlja na Adicama planiran je i u urbanističkim aktima za ovaj deo grada. Nalaziće se u bloku između Smederevske, Sime Šolaje, Žikice Jovanovića i Banjalučke ulice, a sadržaće osnovne usluge primarne zdravstvene zaštite: opštu praksu, stomatologiju, pedijatriju, ginekologiju i patronažu.
 
U ovoj prizemnoj ambulanti, površine između 750 i 1.000 kvadrata, radiće 26 zaposlenih - najmanje pet lekara opšte prakse, jedan ginekolog, jedan pedijatar za predškolce i jedan pedijatar za decu školskog uzrasta, jedan stomatolog za decu, jedan opšti stomatolog, najmanje 14 medicinskih sestara/tehničara i dve spremačice.
 
Prema procenama, ovaj dom zdravlja godišnje će pružiti 61.000 lekarsku uslugu, 3.000 poseta patronažnih sestara i 10.000 poseta laboratoriji za neophodne analize.
 
Šta se urbanističkim aktom za Adice predviđa saznajte OVDE. Inače, deo nacrta plana detaljne regulacije za Adice trenutno se nalazi na ponovnom javnom uvidu, o čemu možete više da saznate OVDE.
  • Posmatrac

    02.04.2019 19:31
    Dobro da se neko setio da postoje i neki drugi delovi grada, sem Limana. Te Limanima garaze, te Limanima vrtici, te Novi Sad na vodi... Sto je puno, puno je, cak i za Liman. O ceni drugi put.
  • trale

    02.04.2019 11:07
    Da li ste sigurni za kvadraturu?
    Ispada da je cena projektovanja 38-50€/m2!!!????
    Ako je podatak tačan, ovde mora da je palo neko opasno "ugrađivanje".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti