Humanitarna fit šetnja za žene 14. aprila na Fruškoj gori

Humanitarna fit šetnja za žene, četvrta u nizu, održaće se u nedelju, 14. aprila na Fruškoj gori.
Fit šetnja podrazumeva pešačenje stazama Fruške gore, uz vodiče Planinarsko-smučarskog društva "Železničar" i druženje uz muziku i smeh u prirodi.
 
Pre same šetnje sledi kratko fitnes zagrevanje.
 
Šetnja počinje u 11.55h, a skup je zakazan za 11.30h, na Popovici, kod okretnice (poslednja stanica autobusa 74).
 
"Za četvrtu Fit šetnju odvojili smo dve staze za pešačenje, dužu (10km) i kraću (5km). Učesnice biraju kojom će stazom ići", poručuju organizatori iz Planinarsko-smučarskog društva "Železničar". Start i cilj su ispred doma "Železničar" na Popovici.
 
Fit šetnja ima i humanitarni karakter, jer deo prihoda od humanitarnog tiketa u iznosu od 200 dinara donara se Sigurnoj ženskoj kući.
 
Plaćanje humanitarnog tiketa i prijava učešća u humanitarnoj šetnji vršiće se na dan pešačenja ispred doma PSD "Železničar" na Popovici. Sve dame koje se prijave i ostave podatke, dobijaju startne brojeve i učestvuju u nagradnoj igri.
  • Небитно

    04.04.2019 13:27
    А шта су награде?
  • Pera

    04.04.2019 08:39
    Setnja bi bila humanitarna da se prihod umanjen za troskove daje u humanitarne svrhe. U pitanju je verovatno komercijalna aktivnost gde se jedan deo skupljenih sredstava daje u humanitarne svrhe. Svrha ove setnje je verovatno sticanje dobiti i to je jedina aktivnost planinara gde se setnja od 5 km naplacuje. Da su napisali da na setnji moze da ucestvuje ko dodje sa uplatnicom od 200 dinara Crvenom krstu ili nekog organizaciji onda bi bilo ok da se napise da je setnja humanitarna.
    Slicno se desava sa prodajom slikovnica u centru grada gde se prolaznicima prodaju slikovnice a ako se zainteresujete koliko novca ide u humanitarne svrhe cujete da od 200 dinara koje platite za humanitarne svrhe ide 5 ili 10 dinara.
    Zakon o donacijama i humanitarnoj pomoci se uopste ne bavi ovim pitanjima i sve je prepusteno moralu organizatora. U drugim zemljama organizator bi morao da ispuni stroge uslove da bi ovako nesto organizovao i najavio.
    Da li je organizator javno objavio izvestaje od proslogodisnjih akcija i da li je bilo zarade za organizatora?
    Ako je sve bilo transparentno onda imaju veliku pohvalu a ako nije onda se moze javiti sumnja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.