Proširenje Sentandrejskog puta blokira prilaz SC "Slana bara"

Ukoliko se nešto ne promeni u narednim mesecima, proširenje Sentandrejskog puta zakomplikovaće mnogima prilaz SC "Slana bara" i Domu zdravlja.
Proširenje Sentandrejskog puta blokira prilaz SC "Slana bara"
Foto: 021.rs
Radovi na proširenju Sentandrejskog puta nedavno su produženi za 108 dana, odnosno do 29. juna. Međutim, za one koji su koristili ovu deonicu za pristup Sportskom centru "Slana bara" ili Domu zdravlja u ovom delu grada, čekanje je sada manji problem. 
 
Zbog trenutnih radova građani već nekoliko meseci koriste okolne uličice. Sa Sentandrejskog mosta skreću u Primorsku, pa potom u Čenejsku, odakle stižu do hale i bazena. Ulice oko Sentandrejskog puta takođe se koriste i za prilaz Domu zdravlja. Takva ruta do ovih objekata mogla bi da se nastavi i po proširenju saobraćajnice, s obzirom na to da je, kako se vidi na fotografijama i planovima, pristup hali blokiran.
 
 
Ovakvo stanje stvari prilično je problematično za Rukometni klub Vojvodina, tim koji je već šest sezona neprikosnoven u domaćem prvenstvu, a sada ide ka sedmoj uzastopnoj tituli, čiji je dom SC "Slana bara". Naime, ukoliko započeti radovi ostanu nepromenjeni upitno je kako će ambulantna i vatrogasna vozila po potrebi prići hali i bazenu, jer ne mogu da koriste prilaz objektima iz Ulice Anice Savić Rebac zbog niskog zida. 
 
"Ovaj problem je evidentiran i u kontaktu smo sa Gradom Novim Sadom, pa se nadamo pozitivnom ishodu. Ovo nije problem samo Rukometnog kluba Vojvodina, nego je to problem i bazena, Doma zdravlja, same bezbednosti. Takođe, problematično je kako će hali i bazenu pristupiti vatrogasna vozila, vozila za održavanje hale, reportažna kola, autobusi. Ukoliko se nešto ne promeni, vozila će morati da priđu hali preko trotoara ili da blokiraju krajnje desnu traku saobraćajnice", poručuju u RK Vojvodina za 021.rs.
 
U SC "Slana bara" Voša će već 20. aprila dočekati Partizan, ali u ovom objektu u planu su i sportski događaji međunarodnog karaktera. Jedan od takvih je zakazan za 16. jun, kada će se u ovom novosadskom sportskom objektu odigrati utakmica između rukometnih reprezentacija Srbije i Švajcarske. 
 
To će, kako stoje stvari, biti odlučujući meč za nacionalni tim u borbi za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Klub je već ušao u pripreme za tu utakmicu, započeto je renoviranje hale i okoline.
 
"U tom smislu i očekujemo da autobusi sa igračima ne stoje u krajnjoj desnoj traci Sentandrejskog puta, već na parkingu hale", dodaju u RK Vojvodina.
 
  
 
Od nadležnih gradskih službi ni posle višednevnog čekanja nije stigao odgovor na pitanje da li će SC "Slana bara" i Dom zdravlja, nakon završetka radova, dobiti direktan prilaz objektima sa Sentandrejskog puta ili će građani, sportisti, radnici, morati da koriste okolne ulice.
 
Podsetimo da je planirano da se ova saobraćajnica proširi u dužini od 1,3 kilometra. Planirano je i da se izgrade biciklističke i pešačke staze, nova javna rasveta, kao i da se rekonstruiše deo vodovodne i kanalizacione mreže. Vrednost radova je viša od 700 miliona dinara sa PDV-om. 
  • Miki

    17.04.2019 07:20
    Hala
    Svi su pametni i svi su doktori gradjevine neimari u pi..u mat...nu moj do mojega bolje vam je bilo bez puta i uredjenog dela povrsina i samo s...te nikad vam čovek koliko god da uradi nije dobro. Postoje pravila projektovanja i uslovi koji se moraju zadovoljiti oko projektovanja saobraćajnica. Pristupni put za halu se mora isprojektovati posebno zbog bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju. Kako se vozi na Klisi 100 na sat jer je auto udario na sporednom putu dete pred kraj prosle godine ispred škole. A šta će tek da bude na bulevaru kad se otvori.
  • purger smrdijski

    16.04.2019 09:44
    Kad god dođem u novu sredinu za koju nisam najbolje izdresiran, obavezno se isprdim po starosedeocima kako sam pametniji i uspešniji od njih... Jedino se povremeno zeznem pa mi izleti da živim u najnerazvijenijem i najjadnijem delu grada, ali šta ću kad me to podseća na zabiti kojima težim, to je jače od mene!
  • Nikola

    16.04.2019 08:00
    Parkiranje
    Moje poštovanje
    Na ovom novom bulevaru Sentandrejskom na delu koji se nalazi na Slanoj bari (sve do terena fk borca) koji je do sada izgradjen a tu su i crkva..dom zdravlja. sporcki centar mi koji tu živimo nemamo PARKING MESTA. PA GDE ĆE MO SE MI PARKITI LJUDI

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti