FOTO, VIDEO: Hiljade naprednjaka iz Novog Sada otišlo na miting u Beograd, autobusi i iz Mađarske i BiH

Članovi Srpske napredne stranke, kao i drugih stranaka koje su sa njima u koaliciji, otišli su u, kako tvrde, više od stotinu autobusa na današnji miting "Budućnost Srbije" u Beograd.
FOTO, VIDEO: Hiljade naprednjaka iz Novog Sada otišlo na miting u Beograd, autobusi i iz Mađarske i BiH
Foto: 021.rs

Reporteri 021.rs  videli su autobuse koji su prevozili pristalice naprednjaka i njihove koalicione partnere na nekoliko lokacija u Gradu, a najviše njih bilo je parkirano na Limanu, kod Novosadskog sajma i na Novom naselju.  Većina autobusa je za Beograd krenula oko 14 časova, a najviše ih je bilo na okretnici na Limanu kod Štranda, gde se našlo četrdesetak autobusa i više kombija. Kod Sajma je bilo 20 autobusa.

Kako su primetili reporteri 021.rs, autobusa je bilo i iz Mađarske, Slovačke, Bosne i Hercegovine, a nosili su razne brojeve. Najveći koji je 021.rs primetio bio je 135. Prema nezvaničnim informacijama, za Beograd je otišlo više od 100 autobusa.

Na samim mestima gde je bilo okupljanja pristalica SNS, SPS, PUPS, JS, PS i drugih stranaka vladajuće koalicije, viđeni su i mnogobrojni gradski direktori, funkcioneri, među kojima i predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić.

Neki od ovih funkcionera su koordinirali ukrcavanjima, ali je deo aktivista bio zadužen za druge poslove, kao što je provera spiskova onih koji su došli. Reporteri 021.rs su prisustvovali tome da su neki od njih i telefonom zvali ljude sa spiskova koji se nisu pojavili. Pored svake grupe koja je ulazila u autobus mogao se videti i veliki broj državnih zastava, kao i kutije sa sendvičima i paketima vode koji su deljeni ljudima u autobusima.

Primetno je i da je bilo dosta mladih, među njima i maloletnika, posebno na punktu na Limanu kod Mornarice. Jedan od tinejdžera pitao je reportera 021.rs kome da se obrati za dnevnicu. Prema rečima upućenih u današnje okupljanje, pojedinim učesnicima je nuđena dnevnica od 1.000 dinara i hrana za odlazak u Beograd.

Dodajmo da nisu svi autobusi bili do kraja popunjeni. Prostim brojanjem je nemoguće utvrditi koliko je autobusa otišlo na miting, ali je izvesno da je u njima nekoliko hiljada ljudi.

  • Osoba M

    22.04.2019 14:23
    Ucena i prinuda.
  • iz NS

    22.04.2019 08:58
    Prekobrojni
    Svi koji su u petak išli na miting u BG su prekobrojni. Ili su višak uhlebljen u državnoj upravi ili su višak u sopstvenojj porodici. Ja ako bih se našla u njihovoj situaciji dobro razmislila o svom položaju u društvu i porodici i smislu bitisanja dok sam na ovom svetu. Ako misle da njihov "voljeni" vođa ili njihova porodica misle drugačije nego ja gadno se varaju. Kad-tad sve će doći na naplatu.
  • Rayko

    21.04.2019 09:03
    @Borbena
    Odlican komentar. Nije lose pomenuti ni to da su kod privatnika plate malo porasle, pa su blize ovima u jkp. Moj drugar radi u jkp, ima srednju skolu i platu oko 40k. Sa njim sedi inzenjer sa platom od 55k. Meni nije jasno kako mlad covek, za platu od 300e u nekom jkp, dozvoli sebi da ide po ovim autobusima za sendvic i da ga neko upise na spisak?! E sad druga je tema to sto u jkp za tih 40k nista ne rade....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti